![]() |
![]() |
![]() |
[S8 D2 99 ] Chek engine 4.2
[S8 D2 99 ] Chek engine 4.2
Witam wszystkich. Od dłuższego czasu użytkuje ósemę i każdy pisze o kontrolce CAT, nigdy się z nią nie spotkałem u siebie w aucie, lecz rozpoczął się problem z przepływomierzem, więc go odłączyłem i po tym zabiegu świecą się kontrolki ABS i ESP. Moje pytanie brzmi następująco czy to jest odpowiednik kontrolki Cat, czy mam wyjętą żarówkę, a tę błędy to zbieg okoliczności.
Jednoczesne pojawienie się kontrolki ABS i ESP daje nam do zrozumienia, że najprawdopodobniej przepływomierz umarł. Ale tego dowiesz się po sprawdzeniu błędów w sterowniku silnika, bo może być też winny czujnik ABS.
Na temat kontrolki CAT to ona owszem się pojawia, z tyn że w modelach przedliftowych czyli rocznik 98 i poniżej. W FL ta kontrolka nie występuje.
Na temat kontrolki CAT to ona owszem się pojawia, z tyn że w modelach przedliftowych czyli rocznik 98 i poniżej. W FL ta kontrolka nie występuje.

W FL w liczniku są diody i nie ma fizycznej możliwości, aby wyciągając cokolwiek, by wyłączyć denerwującą nas kontrolkę.Dudkens pisze:czy mam wyjętą żarówkę
-
- Forum Audi A8
Re: Chek engine 4.2
Dość ciekawy sposób naprawy samochodu :shock: . A po wypięciu przepływki nie masz skrzyni w trybie awaryjnym?Dudkens pisze:rozpoczął się problem z przepływomierzem, więc go odłączyłem