[D2 02 ] Lusterka fotochromatyczne - przyciemnione
[D2 02 ] Lusterka fotochromatyczne - przyciemnione
Czy to że moje lusterka zewnętrzne są ciemne (wyglądają jak przyciemnione szyby samochodowe) jest dowodem bądź efektem ich uszkodzenia?
Ostatnio zmieniony 13 paź 2013, 01:05 przez Ara$, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A8
Nie nie sa uszkodzone napewno mozesz byc spokojny ja tez takie mialem fotochromatyczne przyciemnione obydwa :mrgreen: fajnie sie jezdzilo z nimi w nocy<nikt nie oslepiał> i w dzien. Ale niestety ostatnio mi ukradli obydwa i teraz mam niebieskie chwilowo Nie mylic fotochromowych z fotochromatycznymi bo te sa caly czaas sciemnione ( ja mialem brazowe ) i dodam, ze w ASO takie wkłady kosztuje obydwa 2500zł :shock:
dare to be great
Chyba jednak jest coś z nimi nie tak. Wygląda to tak jakby ta ciemna częśc to była jakaś ciecz która się dostała do wewnątrz pod szkło. Wczoraj jak nadusilem mocniej to ta ciecz rozeszła sie na boki. Sprobuje to jakoś rozebrać.
Druga sprwa - wie ktos jak mozna się dostać do silniczka od mechanizmu składania lusterek, bo lewe przestało mi sie składać.
Druga sprwa - wie ktos jak mozna się dostać do silniczka od mechanizmu składania lusterek, bo lewe przestało mi sie składać.
Niewiem dokladnie ale chyba w tych wkładach jakas ciecz jest. To jak masz ciecz to mozliwe, ze jest juz do dupy i do wymiany ;-) ja tak mialem z jednym ciecz sie rozlała na cale lusterko i było takie pomazane(brudne) jakby i lipnie to wygladało noi do wymiany ; :-P . A z tym mechanizmem to niewiem a wiem tylko ze od lusterka idzie dłuzszy kabel z kostka (od składania lusterek) do drzwi i trzeba rame sciagać :o ale to nie jestem pewien
dare to be great
Ara$ pisze:...wie ktos jak mozna się dostać do silniczka od mechanizmu składania lusterek, bo lewe przestało mi sie składać.
Ja wiem, ale nie radzę Ci tego rozbierać, bo i tak później nie złożysz. Jest tam sprężyna, którą ciężko potem zdusić, a na domiar złego wszystko chodzi w aluminiowej tulejce, która pęka jak zapałka. Uwierz, trzy lusterka rozebrałem i każde w częściach leży. Lepiej kupić drugie sprawne.
-
- Forum Audi A8
jak ci sie wylala ciecz to juz nic z nim nie zrobisz,jedynie zakup nowego (kosmicznie drogie) ew jakas sprawna uzywke (Pasuje od a6 rowniez)Ara$ pisze:Chyba jednak jest coś z nimi nie tak. Wygląda to tak jakby ta ciemna częśc to była jakaś ciecz która się dostała do wewnątrz pod szkło. Wczoraj jak nadusilem mocniej to ta ciecz rozeszła sie na boki. Sprobuje to jakoś rozebrać.
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2013, 10:33 przez MARCINSOBI, łącznie zmieniany 2 razy.
Marcin
też chętnie posłuchamMarecki pisze:Kolego podpowiesz coś więcej o tej naprawie
[ Dodano: 2013-09-25, 20:05 ]
Kolega chyba nie chce nam pomóc, czy ktos wie czy w naszych autach jest podobnie http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/all-b5 ... msg1762625Marecki pisze:Kolego podpowiesz coś więcej o tej naprawie
przepraszam panowie ale dopiero teraz to przejrzałem, szczeże to ciężko to opisać, trochę dłubaniny jest, na pewno trzeba lustro z auta wyjąć, szkło zdjąć i rozkręcić wszystko co jest w środku a ukerze się nam cały mechanizm, nie jest on zbyt skomplikowany, wystarczy jedynie wszystko dobrze odrdzewić nasmarować i chula aż miło pod warunkiem że silniczek sprawny, zapraszam do mnie to chętnie to zrobie
[ Dodano: 2013-09-28, 09:41 ]
[ Dodano: 2013-09-28, 09:41 ]
jest to identyczna proceduraAra$ pisze:też chętnie posłuchamMarecki pisze:Kolego podpowiesz coś więcej o tej naprawie
[ Dodano: 2013-09-25, 20:05 ]Kolega chyba nie chce nam pomóc, czy ktos wie czy w naszych autach jest podobnie http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/all-b5 ... msg1762625Marecki pisze:Kolego podpowiesz coś więcej o tej naprawie
Doceniaj co masz..., walcz o co pragniesz....