![]() |
![]() |
![]() |
[D2 preFL ALL ] Obramówka chrom środkowej dolnej kratki
- ponti222
- Forum Audi A8
[D2 preFL ALL ] Obramówka chrom środkowej dolnej kratki
Panowie jak wykonać lub z czego wykonać obramowanie środkowej kratki w zderzaku żeby przypominało wersje FL ? i żeby kiczowate nie było. jeśli musze użyć listywy chromowanej to jakieg rodzaju?
Ostatnio zmieniony 02 gru 2012, 11:16 przez ponti222, łącznie zmieniany 1 raz.
- robertas
- Super Klubowicz
No najprostsze co mozesz zrobic to kupic listwe chrom na metry i poprostu przykleic, mozesz uzyc opalarki i wygiac ja ladnie, na wzor ori...albo przykleic z 3 kawalkow na troche kwadratowo, jak zrobil u mnie poprzedni wlasciciel...u mnie nie jest ori, nawet tak nie wyglada, ale wiedza o tym tylko Ci co cos o CCCO wiedza
ja to zostawilem, kilka osob chcialo mi to odrywac, ale do tej pory siedzi to na aucie 

- ponti222
- Forum Audi A8
Kolego robertas a może wiesz jaki rozmiar tej listwy chromowanej rantowej ma być bo jest kilka rodzaj
-8mm x 5mm
-8mm x 6mm
-8mm x 8mm
-12mm x 10mm
a nie chce kupować każdej listwy po kawałku bo bez sensu wydawać złotówki nie potrzebnie. będę wdzięczny za pomoc
-8mm x 5mm
-8mm x 6mm
-8mm x 8mm
-12mm x 10mm
a nie chce kupować każdej listwy po kawałku bo bez sensu wydawać złotówki nie potrzebnie. będę wdzięczny za pomoc
Sprzedam kompletne zawieszenie gwintowane FK Germany - wkłady do wymiany ( dwa amory regenerowane)
Ja u siebie robiłem pionowe listwy z rurki aluminiowej. Najpierw fleksem zrobiłem nacięcie wzdłuż rurki w taki sposób by nałożyć na pionowe kratki grila. Następnie każdy po kolei docinałem i szlifowałem tak żeby pasowało. od wcisk i troszkę kleju od wewnętrznej strony by dobrze trzymało.
dolny robiłem w ten sam sposób a obramowanie wykonałem też z rurki tylko już jej nie rozcinałem. Wygiąłem odpowiednio i przymocowałem na specjalny silikon Sika który daje pewne i bardzo mocne połączenie
A wygląda to tak
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Audi/A4/138174
dolny robiłem w ten sam sposób a obramowanie wykonałem też z rurki tylko już jej nie rozcinałem. Wygiąłem odpowiednio i przymocowałem na specjalny silikon Sika który daje pewne i bardzo mocne połączenie
A wygląda to tak
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Audi/A4/138174