Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl Sklep Motostacja

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 preFL ALL ] Obramówka chrom środkowej dolnej kratki

Większe koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ponti222
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 preFL ALL ] Obramówka chrom środkowej dolnej kratki

Post autor: ponti222 » 01 lis 2012, 14:15

Panowie jak wykonać lub z czego wykonać obramowanie środkowej kratki w zderzaku żeby przypominało wersje FL ? i żeby kiczowate nie było. jeśli musze użyć listywy chromowanej to jakieg rodzaju?
Ostatnio zmieniony 02 gru 2012, 11:16 przez ponti222, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
robertas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robertas » 01 lis 2012, 18:26

No najprostsze co mozesz zrobic to kupic listwe chrom na metry i poprostu przykleic, mozesz uzyc opalarki i wygiac ja ladnie, na wzor ori...albo przykleic z 3 kawalkow na troche kwadratowo, jak zrobil u mnie poprzedni wlasciciel...u mnie nie jest ori, nawet tak nie wyglada, ale wiedza o tym tylko Ci co cos o CCCO wiedza ;) ja to zostawilem, kilka osob chcialo mi to odrywac, ale do tej pory siedzi to na aucie ;)

Awatar użytkownika
ponti222
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: ponti222 » 11 lis 2012, 09:00

Kolego robertas a może wiesz jaki rozmiar tej listwy chromowanej rantowej ma być bo jest kilka rodzaj
-8mm x 5mm
-8mm x 6mm
-8mm x 8mm
-12mm x 10mm

a nie chce kupować każdej listwy po kawałku bo bez sensu wydawać złotówki nie potrzebnie. będę wdzięczny za pomoc
Sprzedam kompletne zawieszenie gwintowane FK Germany - wkłady do wymiany ( dwa amory regenerowane)

Awatar użytkownika
sokolasty
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: sokolasty » 19 sie 2013, 20:40

podpinam się pod temat którą szerokość wybrać? a może jest jakiś inny sposób np folia chrom

ernesto

Post autor: ernesto » 13 wrz 2013, 21:22

Ja u siebie robiłem pionowe listwy z rurki aluminiowej. Najpierw fleksem zrobiłem nacięcie wzdłuż rurki w taki sposób by nałożyć na pionowe kratki grila. Następnie każdy po kolei docinałem i szlifowałem tak żeby pasowało. od wcisk i troszkę kleju od wewnętrznej strony by dobrze trzymało.
dolny robiłem w ten sam sposób a obramowanie wykonałem też z rurki tylko już jej nie rozcinałem. Wygiąłem odpowiednio i przymocowałem na specjalny silikon Sika który daje pewne i bardzo mocne połączenie

A wygląda to tak

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Audi/A4/138174

krystek78
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: krystek78 » 14 wrz 2013, 13:07

ernesto.ciekawie wyszlo.tylko inaczej zdjecie a na zywca

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe Motostacja.pl części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl