![]() |
![]() |
![]() |
[D2 95 ] Oznaczenia silnika
[D2 95 ] Oznaczenia silnika
Witam,od soboty mam A8,D2 3,7 ,auto wyjechało z fabryki jako 4.2,ale w Niemczech silnik został wymieniony na 3,7.I właśnie dlatego chciałbym znaleść oznaczenia silnika,żeby wiedzieć dokładnie jaki mam silnik.
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2013, 21:44 przez brother, łącznie zmieniany 1 raz.
Pod lewą głowicą na górnej części bloku masz wybity symbol silnika. 
Jaki masz wbity symbol w książce serwisowej, bądź we wlepce w bagażniku?
Poza tym skąd wiesz, że był wymieniany? Masz na to jakieś papiery, bo z nich powinno jasno wynikać co tam aktualnie siedzi. No chyba, że nie było to robione w serwisie, który pewnie i tak nie zamontowałby silnika o innym oznaczeniu niż powinien być. Ciekawe jeszcze jak zgrali to z komputerem i skrzynią biegów? :roll:

Poza tym skąd wiesz, że był wymieniany? Masz na to jakieś papiery, bo z nich powinno jasno wynikać co tam aktualnie siedzi. No chyba, że nie było to robione w serwisie, który pewnie i tak nie zamontowałby silnika o innym oznaczeniu niż powinien być. Ciekawe jeszcze jak zgrali to z komputerem i skrzynią biegów? :roll:
-
- Forum Audi A8
Wszystko chodzi rewelacyjnie,po numerze vin wychodzi że był silnik 4.2,ale kupując wiedziałem o tym,do ścigania się mam Mitsubishi 3000gt,a A8 służy mi do delektowania się jazdą.Simone331 pisze:Pod lewą głowicą na górnej części bloku masz wybity symbol silnika.
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2013, 20:43 przez brother, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz