[D2 97 3.7PB ] TIP - problem ze skrzynią, wyciek oleju
Kolego nie kupuj skrzyni tylko daj swoją do zrobienia , jaką masz pewność że ta skrzynia nie sypnie się za miesiąc :?: :?:
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
myślisz ze na czym polega naprawianie? że wymieniają wszystko w środku na nowe? :mrgreen: robią 1 rzecz czasem 2 i już i bulisz kilka tysiączków a gwarancję masz nie na cała skrzynię tylko na te 1 czy 2 rzeczy, więc jak się ta naprawiana sypnie za 3 miesiące to jestem pewien, że sypnie się 3 rzecz nie podlegająca gwarancji :mrgreen: (przynajmniej taka będzie diagnoza)
-
- Forum Audi A8
Niedawno robiłem skrzynie w vito w lodzi robili mi wszystko bo auto przestało jechać i zapłaciłem ponad 3tys +robocizna czyli kolo 4-5tys mnie wyszło na gotowo i póki co auto jeździ i problemu nie ma ale ogólnie na srzynie nie ma jako tako gwarancji bo jak kupisz gdzieś gdzie mają części to dadzą ci gwarancje rozruchowa powiedzmy na miesiąc ale tez ani oni ani ty nie wiesz co w tej skrzyni siedzi i czy np po przejechaniu 30tys km Ci coś się nie stanie. Jeżeli zrobisz powiedzmy skrzynie u mechanika jakąś tam gwarancje masz ale też nie do końca-skrzynie automatyczne to ciężki temat-i powiedzmy sobie jedno skoro cie było stać powiedzmy na a8 to musisz brać pod uwagę że musi Cie być stać na paliwo i utrzymanie tego auta co by to nie było.A skrzynie można zniszczyć w momencie tak więc ogólnie automaty to temat rzeka
-
- Forum Audi A8
odświeżę temat bo wczoraj stało mi się to samo, wszystko bylo dobrze nagle niebieski dym i po lokalizacji wyciekł olej miedzy skrzynią a silnikiem (olej ze skrzyni :-( ) skrzynia chodzila bardzo dobrze i teraz pytanie do was czy wyciągać skrzynie czy dostać sie do tego uszczelnienia od środka, jeśli to to, chyba ze inne pomysły?? i jakby ktoś podpowiedział co i jak to wygląda:) 3.7Q 97r 5HP19 Autko w posiadaniu od niecałego roku, filtra i oleju w skrzyni nie zdąrzyłem wymienić..
Panowie , a ilu z was wymieniało olej w skrzyni ??
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Ps:
ja se wymienilem :-| .stary olej nie wygladal zle ale juz filtr jak zobaczylem orginalny to mialem watpliwosci moglem zalac stary olej wymienilem jednak.wyplukalo skrzynie no i remoncik generalny 7tys.teraz wiem jak powinna chodzic skrzynia.gdybym nie wymienial pewno bym jeszcze pojezdzil czasu troche.jak nie wiesz bankowo co bylo predzej to jedynie ewentualnie uzupelnic stan
-
- Forum Audi A8
ja zawsze mam ten sam dylemat,naczytalem się trochę tych postow i po prostu boje się tego zabiegu,w poprzedniej a8 3.7 sprawdziłem stan oleju i wypuscilem troszkę do naczynia żeby mechanik mogl go obejrzeć na tym skonczylem serwis skrzyni,teraz to samo zrobie z moja 4.2 qattro,jak będzie stan oleju i okaze się ze olej nie jest bardzo przepracowany zostawię w spokoju,pozdrawiam
[ Dodano: 2013-09-26, 19:01 ]
nie dlatego ze nie dbam o auta, po prostu boje się wymiany oleju w skrzyni,no chyba ze będzie straszny syf to wtedy zaryzykuje
[ Dodano: 2013-09-26, 19:01 ]
nie dlatego ze nie dbam o auta, po prostu boje się wymiany oleju w skrzyni,no chyba ze będzie straszny syf to wtedy zaryzykuje