[D2 00 ] Rolety szyb tylnych drzwi
[D2 00 ] Rolety szyb tylnych drzwi
Witam zakupiłem boczki tylnych drzwi z roletami lecz mam pytanie odnosnie haczyków montowanych na ramke okna - jako uchwyt rolety chciałem zapytac jak to jest montowane jak to w ogóle wygląda i czy można zamontować do ramki która nie miała takich haczyków czy raczej trzeba kupic jeszcze ramki okna z haczykiem??
Ostatnio zmieniony 05 gru 2016, 20:15 przez Preston81, łącznie zmieniany 2 razy.
bądź sobą, wariatów też lubią
mam straszny problem ze zlozeniem uchwytu tapicerki niestety takie juz przyszly .... dobre 1,5h je juz probuje zlozyc i nic...
tak to wygląda http://tinypic.com/view.php?pic=2w6b4tw ... kMVdobIb9U
[ Dodano: 2013-09-25, 18:59 ]
i pytanie czy tutaj powinny byc jakies wkrety jak tak to jakie ?? nie mam zadnych w obu boczkach
[ Dodano: 2013-09-25, 19:45 ]
jeszcze tak gównianego rozwiązania nie widziałem .... masakra mecze sie dalej nawet jak dałem wkrety nic nie pomogło
tak to wygląda http://tinypic.com/view.php?pic=2w6b4tw ... kMVdobIb9U
i pytanie czy tutaj powinny byc jakies wkrety jak tak to jakie ?? nie mam zadnych w obu boczkach
[ Dodano: 2013-09-25, 19:45 ]
jeszcze tak gównianego rozwiązania nie widziałem .... masakra mecze sie dalej nawet jak dałem wkrety nic nie pomogło
Tam w otworze powinna być śrubka, ale jeśli dobrze pamiętam to musi być w drzwiach blaszka w którą się ją wkręca. Może jej nie ma lub przesunęła się a śrubka musi mieć odpowiednią średnicę do otworu w blaszce. Te plastiki w klamce ładnie wskakują pod warunkiem że nie są te malutkie zaczepiki w nich pourywane (a ktoś jeśli nie wiedział jak to się demontuje to mógł coś tam połamać)
ok doszedlem do tego co i jak poprostu panowie ktorzy mi to wyslali zlozyli to na odpieprz udalo mi sie kupic 2 kompletne boczki z przyciskami i glosnikami za 60 zł sztuka juz wiem jak to skladac wiec stare ktore mam zloze rowniez poprawnie , ale mam pytanie jeszcze co do podswietlenia klawiszy otwierania szyby jak sie tam wymienia zarowke?
[ Dodano: 2013-09-25, 21:12 ]
i jak by ktos mogl opisac metdyke sciagania boczka tapicerki jest jakis myk widzialem srubki po bokach a ozniej odrywac od dołu i uniesc w górę ??
[ Dodano: 2013-09-25, 21:12 ]
i jak by ktos mogl opisac metdyke sciagania boczka tapicerki jest jakis myk widzialem srubki po bokach a ozniej odrywac od dołu i uniesc w górę ??
i odkręcić trzeba śróbki pod drewnianą listwą dekoracyjną i pod klamką. Zapinki po zdjęciu boczka raczej kolejny raz nie trzymają, zatem najlepiej od razu je wszystkie wymienić (dostępne w ASO za 2-3 zł za sztukę)preston81 pisze: [ Dodano: 2013-09-25, 21:12 ]
A co Ty chcesz widzieć?? Ja od paru lat mam 95% przyciemnienia na tyle i jakoś co trzeba to widzepreston81 pisze:co ja zobacze w nocy za soba z fotochromem jeszcze w tylnej szybie ?
Miałem okazje widziec na żywo te roletki i stwierdziłem że to bubel jest i tylko kurz sie na tym zbiera no ale jak Chcesz to masz
robertas, JA sobie cenie brak wgladu do wnętrza auta i to całkowity-roletki mi go nie dają. Natomiast markowa folia daje mi brak wglądu i wystarczającą widoczność ze środka. W dzień widac doskonale kto smiga z tyłu a w nocy i tak jest ciemno więc tyle co widac bez folii to ja widze i z nią. Kiedyś jak wychodziły D2 z fabryki to to był by i dla mnie bajer ale nie dziś