części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

[D2 94 ] Deaktywacja fabrycznego alarmu.

Awatar użytkownika
Wiśnia
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 94 ] Deaktywacja fabrycznego alarmu.

Post autor: Wiśnia » 28 wrz 2013, 00:14

Witam czy ktoś z kolegów wie jak wyłączyć fabryczny alarm ? Po za zbrojeniu się alarmu gdy włączę zapłon alarm się włącza i nie mogę zakręcić rozrusznikiem. a chciałbym żeby tego nie było. Audi 94r ABZ
Ostatnio zmieniony 02 paź 2013, 23:32 przez Wiśnia, łącznie zmieniany 1 raz.

Gość

Post autor: Gość » 28 wrz 2013, 14:56

Ja nie rozumie-masz problem z tym że alarm blokuje Ci zapłon po uzbrojeniu??

Awatar użytkownika
Wiśnia
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Wiśnia » 29 wrz 2013, 20:18

Tak , ponieważ chcę sobie zamontować zdalne odpalanie z pilota jak w poprzedniej audi jest to dla mnie wygoda na zimę :) a że nie mam immo to sprawa jest ułatwiona. Wiem że w UE jest zakaz stosowania takich sterowników, ale .... ;)

Gość

Post autor: Gość » 29 wrz 2013, 22:29

O nawet nie wiedziałem że jest zakaz-możesz podrzucic jakąs literaturę?
Ja mam u siebie odpalanie z pilota i hasa pięknie wraz z fabrycznym alarmem. Trza za pomoca modułu odpalania deaktywować ten fabryczny alarm i potem robimy brum :)

Awatar użytkownika
Wiśnia
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Wiśnia » 29 wrz 2013, 23:28

Już wiem jak to ominąć :) W pierwszej kolejności otwieram auto z pilota co powoduje de aktywacje alarmu następnie odpalam silnik również z pilota po odpaleniu zamykam auto :) Przed chwilą testowałem czy to przejdzie i myślę że się uda, a Ty masz u siebie immo ?
http://maxitec.pl/zdalne-odpalanie-siln ... arter.html oczywiście do takiego zestawu trzeba zastosować dodatkowy sterownik który ma zmienne sygnały + i - do sterownia pompką centralnego zamka w układach pneumatycznych i również wydłuża sygnał do 3sek

Gość

Post autor: Gość » 30 wrz 2013, 11:30

DOkładnie coś tak jak napisałes to i ja moge zrobić. U mnie sterownik do odpalania jest połaczony z dokładanym alarmem a ten równoległy z fabrycznym i jak chcę odpalić to musze otworzyć auto po czym dac syg do odpalenia i je zamknać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl