Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl Sklep Motostacja

[D3 06 4.2MPI ] Powłoka kwarcowa

Wszystko co związane z pielęgnacją i kosmetyką nadwozia oraz wnętrza auta.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
orkaskawina
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2008
Silnik: W12 6.0
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG
Imię: Krzysztof

[D3 06 4.2MPI ] Powłoka kwarcowa

Post autor: orkaskawina » 08 paź 2013, 19:20

Witam

Zima nadchodzi nie ubłaganie i zastanawiam się nad zabezpieczeniem mojej bestii czymś takim tylko w ofercie firm zajmujących się tym profesjonalnie ładnie to brzmi i wygląda może korzystał ktoś z takiej powłoki i ma jakieś spostrzeżenia w tej sprawie, czy warte jest to nie małej kasy.?

Pozdrawiam
Odis Ellsa 5.3 baza 2016
http://chomikuj.pl/orkaskawina
VCDS , ODIS-s -e

Gość

Post autor: Gość » 09 paź 2013, 11:04

Szczerze mówiąc pierwsze słysze ale czy nie prościej sobie zastosowac PlastiDip?? :)

Awatar użytkownika
BiLu
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: BiLu » 09 paź 2013, 18:26

Powłoka kwarcowa, a Plastidip to zupełnie inne zagadnienia.
Kwarc jest fajny pod warunkiem, że dobrze zrobiona zostanie korekta lakieru. Powłoka taka jest dość trwałą formą zabezpieczenia lakieru, ułatwia utrzymanie go w czystości, uodparnia na mikrorysy.

Awatar użytkownika
sebos17
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: sebos17 » 09 paź 2013, 18:29

Chłopaczek do którego prowadzam auto na dopieszczanie lakieru i wnętrza ostatnio mi to proponował. Miał to u siebie na testy na masce i powiem szczerze że robi extra wrażenie. Powłoka jest idealnie lustrzana, mocno wyciąga kolor, a woda nic a nic tego się nie trzyma. Moje auto na pewno dostanie taką powłokę, tylko sam nie wiem czy robić to teraz czy na wiosnę? Na zimę zawsze zabezpieczamy lakier klasycznie dobrym woskiem syntetycznym (aby trzymał się jak najdłużej) i w połowie zimy w ciepłym garażu ponawiamy woskowanie.

Gość

Post autor: Gość » 10 paź 2013, 12:00

W moim przypadku to musiał bym najpierw polakierowac całe auto i dopiero by miało ten lustrzany wyglad na kwarcu. Sam nie wiem co lepsze czy to czy plastidip na kilka lat w innym kolorze :mrgreen:

Awatar użytkownika
pebo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pebo » 11 paź 2013, 23:23

sebos17 pisze:Chłopaczek do którego prowadzam auto na dopieszczanie lakieru i wnętrza ostatnio mi to proponował. Miał to u siebie na testy na masce i powiem szczerze że robi extra wrażenie. Powłoka jest idealnie lustrzana, mocno wyciąga kolor, a woda nic a nic tego się nie trzyma. Moje auto na pewno dostanie taką powłokę, tylko sam nie wiem czy robić to teraz czy na wiosnę? Na zimę zawsze zabezpieczamy lakier klasycznie dobrym woskiem syntetycznym (aby trzymał się jak najdłużej) i w połowie zimy w ciepłym garażu ponawiamy woskowanie.
Zgadza się. Mam coś podobnego zrobione i na jesień/zimę świetna sprawa. Wystarczy po przejechaniu w trasie solidnie spłukać woda demineralizowaną - cały brud spływa. No i woda i kurz tak nie przystają. Przed nałożeniem trzeba uzupełnić ubytki, porobić zaprawki i delikatnie przepolerować lakier. Materiał nakłada się bodajże dwukrotnie. Po całym zabiegu lakier sprawia wrażenie bardzo gładkiego w dotyku.
Bądź dobry jak chleb.

Awatar użytkownika
Druss
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Druss » 16 paź 2013, 08:29

A orientujecie się na jak długo taka powłoka utrzymuje się na lakierze ?
Trzeba ja czymś pielegnować ?
No i ile kosztuje ?

Awatar użytkownika
martinezzg
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: martinezzg » 16 paź 2013, 08:37

oczywiście powłok jest kilka od cqwarców po inne - tutaj NAJWAZNIEJSZĄ sprawa(zresztą jak w całym detailingu) jest przyotowanie lakieru czyli konkretna korekta - bez tego nic po takiej robocie - ja śmiało polecam - jeśli ktoś ma mniek kasy - to po prosu ręcznie całe auto cleanerem potem na zimę wosk megsa16 albo coli 476 i juz jest git
A8>eSka

ODPOWIEDZ

Wróć do „Auto Detailing”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe Motostacja.pl części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl