Witam
Zima nadchodzi nie ubłaganie i zastanawiam się nad zabezpieczeniem mojej bestii czymś takim tylko w ofercie firm zajmujących się tym profesjonalnie ładnie to brzmi i wygląda może korzystał ktoś z takiej powłoki i ma jakieś spostrzeżenia w tej sprawie, czy warte jest to nie małej kasy.?
Pozdrawiam
![]() |
![]() |
![]() |
[D3 06 4.2MPI ] Powłoka kwarcowa
- orkaskawina
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2008
- Silnik: W12 6.0
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Krzysztof
- BiLu
- Forum Audi A8
- sebos17
- Super Klubowicz
Chłopaczek do którego prowadzam auto na dopieszczanie lakieru i wnętrza ostatnio mi to proponował. Miał to u siebie na testy na masce i powiem szczerze że robi extra wrażenie. Powłoka jest idealnie lustrzana, mocno wyciąga kolor, a woda nic a nic tego się nie trzyma. Moje auto na pewno dostanie taką powłokę, tylko sam nie wiem czy robić to teraz czy na wiosnę? Na zimę zawsze zabezpieczamy lakier klasycznie dobrym woskiem syntetycznym (aby trzymał się jak najdłużej) i w połowie zimy w ciepłym garażu ponawiamy woskowanie.
- pebo
- Super Klubowicz
Zgadza się. Mam coś podobnego zrobione i na jesień/zimę świetna sprawa. Wystarczy po przejechaniu w trasie solidnie spłukać woda demineralizowaną - cały brud spływa. No i woda i kurz tak nie przystają. Przed nałożeniem trzeba uzupełnić ubytki, porobić zaprawki i delikatnie przepolerować lakier. Materiał nakłada się bodajże dwukrotnie. Po całym zabiegu lakier sprawia wrażenie bardzo gładkiego w dotyku.sebos17 pisze:Chłopaczek do którego prowadzam auto na dopieszczanie lakieru i wnętrza ostatnio mi to proponował. Miał to u siebie na testy na masce i powiem szczerze że robi extra wrażenie. Powłoka jest idealnie lustrzana, mocno wyciąga kolor, a woda nic a nic tego się nie trzyma. Moje auto na pewno dostanie taką powłokę, tylko sam nie wiem czy robić to teraz czy na wiosnę? Na zimę zawsze zabezpieczamy lakier klasycznie dobrym woskiem syntetycznym (aby trzymał się jak najdłużej) i w połowie zimy w ciepłym garażu ponawiamy woskowanie.
Bądź dobry jak chleb.
- martinezzg
- Super Klubowicz
oczywiście powłok jest kilka od cqwarców po inne - tutaj NAJWAZNIEJSZĄ sprawa(zresztą jak w całym detailingu) jest przyotowanie lakieru czyli konkretna korekta - bez tego nic po takiej robocie - ja śmiało polecam - jeśli ktoś ma mniek kasy - to po prosu ręcznie całe auto cleanerem potem na zimę wosk megsa16 albo coli 476 i juz jest git
A8>eSka