części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

[D2 00 4.2PB/LPG ] Stuki w prawym kole

beyer28
Super Klubowicz
Super Klubowicz

[D2 00 4.2PB/LPG ] Stuki w prawym kole

Post autor: beyer28 » 22 paź 2013, 17:58

Witam Wszystkich. Prośba o radę, a mianowicie niedawno wymieniałem 2 banany, bo oczywiście stukało w prawym kole, dość mocno.Faktycznie wachacz był już strasznie luźny, wymiana 2 nowe lemfo i niestety stuk dalej pozostał. Może delikatnie słabiej stuka i nie tak często no, ale doskwiera mi to cały czas. Słyszalne jest to tylko na dużych dziurach, przy spadku koła, mam wrażenie.Oczywiście wg. mechaników, stacji diagnostycznej wszystko w zawieszeniu ok.Dodam, że mam twarde zawieszenie (sprężyny od S), amortyzatory prawie nowe.To jest jakby podwójne uderzenie, stukniecie w kole. Może ktoś spotkał się z czymś takim?Będę wdzięczny za każdą sugestię, bo skoro fachowcy rozkładają ręce to człowiek głupieje :-) pozdrawiam

Awatar użytkownika
karol208
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D2
Rocznik: 1994
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Automat
Paliwo: Benzyna+LPG
Imię: Karol

Post autor: karol208 » 22 paź 2013, 18:23

Górne mocowanie amortyzatora bym sprawdził

adrian949

Post autor: adrian949 » 22 paź 2013, 18:34

Sprawdź sobie czy odbojnik w amortyzatorze ci się nie zsunął, u mnie też miałem takie stukanie i winny był odbojnik. Po podciągnięciu go do góry przestało stukać. ;-)

beyer28
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: beyer28 » 22 paź 2013, 18:51

ok to już jakiś trop.szczerze to samochód mam 3miechy i w sumie to ja tych amortyzatorów nie wymieniałem, tylko poprzednik.a czy na diagnozie w stacji diagnostycznej to nie powinno wyjść? bo takową miałem również robioną i oprócz procentowego zużycia (70%) nic więcej nie powiedzieli.rozumiem, że do sprawdzenia górnego mocowania i tego odbojnika trzeba rozpinać amortyzator?czy jakieś sprytne oko to wyłapie :-) ?bez rozbierania

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl