![]() |
![]() |
![]() |
[D2 FL ALL ] Brak spryskiwaczy
[D2 FL ALL ] Brak spryskiwaczy
Witam koledzy prosze o pomoc. A więc nie bzyka mi silniczek od spryskiwaczy ale za to lampy myją sie normalnie :shock: zapewne sa dwie osobno
I teraz pytanko. Czy jak zwale zdeżak to będzie odstep do pompki??? bo nie pamiętam czy może patrzeć gdzie indziej
I teraz pytanko. Czy jak zwale zdeżak to będzie odstep do pompki??? bo nie pamiętam czy może patrzeć gdzie indziej
Ostatnio zmieniony 29 mar 2013, 23:51 przez Pers, łącznie zmieniany 2 razy.
Miłość od pierwszego kontaktu :-)
są dwie pompki. wiem bo tam grzebałem.. najlepiej zdjąc zderzak. i odkręcic listewke pod lampą. podspodem jeszbiorniczek i dwie pompki.ta wyzej jest od szyb. ciężko ją wyjąć więć najlepiej odkręcić taką czarną listwe przykręconą chyba pod amorek zgniotu. czasowo ok 2.5 godz, ach stare oringi mogą nie trzymac więć daj troszke silikonu.
miałem ten sam problem,zderzak trzeba zdjąć.
Ja u siebie jeszcze zdjąłem koło prawe i nadkole by wyciągnąć cały zbiorniczek :shock: musiałem wyciągnąć i wyczyścić ponieważ lejąc płyn wyjąłem tą siatkę przy wlewie na górze i nalałem syfu(płyn kupiony w jednym z naszych hipermarketów)jak rozebrałem starą zatartą pompkę to był jeden wielki syf.
Ja u siebie jeszcze zdjąłem koło prawe i nadkole by wyciągnąć cały zbiorniczek :shock: musiałem wyciągnąć i wyczyścić ponieważ lejąc płyn wyjąłem tą siatkę przy wlewie na górze i nalałem syfu(płyn kupiony w jednym z naszych hipermarketów)jak rozebrałem starą zatartą pompkę to był jeden wielki syf.
dzięki za info
[ Dodano: 2011-04-10, 23:20 ]
Powracam do tematu, chcę wymienić pompkę od spryskiwaczy ale wolałbym nie ściągać zderzaka i przyglądałem się i zastanawiałem czy jakby wymontować filtr powietrza z obudową to czy aby nie można byłoby wykręcić całego zbiornika spryskiwaczy bo jak widać na zdjęciach jest on zamocowny na 3 śrubach.
[ Dodano: 2011-04-15, 22:07 ]
No i po robocie, pompka spryskiwaczy wymieniona, zderzak ściągałem bo tak faktycznie jest prościej, czyściłem też dysze na podszybiu bo były zapchane :shock: kamieniem...jak w kranie...mój poprzednik chyba wodą zalewał zbiornik spryskiwaczy bo skąd tyle kamienia....teraz ładnie pryska po całej szybie... :mrgreen: .......no i następny "chwast" wyrwany...
Na zdjęciu widać pompkę orginal audi po prawej, a po lewej jakiś Made in Germany za 30zł ale działa ładnie....

[ Dodano: 2011-04-10, 23:20 ]
Powracam do tematu, chcę wymienić pompkę od spryskiwaczy ale wolałbym nie ściągać zderzaka i przyglądałem się i zastanawiałem czy jakby wymontować filtr powietrza z obudową to czy aby nie można byłoby wykręcić całego zbiornika spryskiwaczy bo jak widać na zdjęciach jest on zamocowny na 3 śrubach.
[ Dodano: 2011-04-15, 22:07 ]
No i po robocie, pompka spryskiwaczy wymieniona, zderzak ściągałem bo tak faktycznie jest prościej, czyściłem też dysze na podszybiu bo były zapchane :shock: kamieniem...jak w kranie...mój poprzednik chyba wodą zalewał zbiornik spryskiwaczy bo skąd tyle kamienia....teraz ładnie pryska po całej szybie... :mrgreen: .......no i następny "chwast" wyrwany...
Na zdjęciu widać pompkę orginal audi po prawej, a po lewej jakiś Made in Germany za 30zł ale działa ładnie....
-
- Forum Audi A8
Witam Panowie,podepne sie do tematu,a mianowicie mam taki problem. Po wymianie pompki spryskiwaczy swieci caly czas zielona kontrolka,czyli pokazuje ze brak plynu lub niski stan w zbiorniku (zbiornik zalany do pelna) dalej to samo. Podejrzewam ze po wymianie pompki komp zapisal blad i trzeba go wykasowac... Czy dobrze mysle ?
A8 AKG 5HP24
Spróbuj popsikać długo spryskami to może zniknie ta kontrolka. Napewno kupiłeś zamiennik więc jeśli to nie pomoże to wypsikaj cały płyn ( nie koniecznie odrazu) i zalej ponownie do pełna. U mnie przy zamienniku tak się raz zadziało a teraz jest ok.Darek1972 pisze:Witam Panowie,podepne sie do tematu,a mianowicie mam taki problem. Po wymianie pompki spryskiwaczy swieci caly czas zielona kontrolka,czyli pokazuje ze brak plynu lub niski stan w zbiorniku (zbiornik zalany do pelna) dalej to samo. Podejrzewam ze po wymianie pompki komp zapisal blad i trzeba go wykasowac... Czy dobrze mysle ?

-
- Forum Audi A8
no i ja po wymianie pompki, pierwsza próba poprzez wyjecie reflektora. Dostęp średni, dałem radę ale uszczelka pod pompką wpadła do zbiornika i podejście od zderzaka. O wiele lepszy sposób, zdjęcie szybsze niż demontaż reflektora. Teraz tylko naprawa sprysku od lampy prawej bo wysuwa się delikatnie i nic nie psika.
Także na przyszłość zdecydowanie polecam demontaż zderzaka i uwaga na uszczelkę pod pompką
Także na przyszłość zdecydowanie polecam demontaż zderzaka i uwaga na uszczelkę pod pompką