Witam.
Jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem Audi A8 4.2
Ale borykam się z nie lada problemem w mojej Laluni. Mianowicie gdy silnik jest całkowicie zimny np. po nocy to ciężko mi ją odpalić za pierwszym razem, zazwyczaj gaśnie lub ledwo pali. za drugim już normalnie odpala ale po szybkim dodaniu gazu dławi się i często gaśnie ewentualnie wyskakuje mi błąd CAT. Jak się nagrzeje chodzi w miarę normalnie.
Drugim problemem jest to że w czasie postoju na np. światłach jej obroty to około 600 i często potrafi spaść do 500 lub skoczyć do 800. Nie utrudnia to jazdy ale boje się że może być przedsmakiem czegoś większego. A nie chce jej bezmyślnie oddawać do mechanika który będzie w stanie wkręcić mi każdą pierdołę.
Starałem się znaleźć podobny temat ale nie znalazłem żadnej konkretnej informacji.
Będę wdzięczny o jaką kol wiek pomoc i proszę o wyrozumiałość jako że jestem nowy na tym forum
[D2 98 4.2PB/LPG ] Problem z odpalaniem na zimnym, brak mo
-
- Forum Audi A8
[D2 98 4.2PB/LPG ] Problem z odpalaniem na zimnym, brak mo
Audi A8 4.2 cud, miód i maliny
najpierw zacznij od dzialu powitań kolego a następnie to naprawdę poszukaj dobrze bo na glownej stronie masz wyszukiwarke google i tam wpisujesz zagadnienie i masz wszystkie jakie były na forum np. to http://www.a8team.pl/s8-d2-00-lpg-probl ... t10704.htm
dare to be great
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
W środę daje na wymianę rozrządu i od razu wyczyszczą mi przepustnicę, pomyślę też o wymianie świec i kabli przed zimą i mam nadzieję że pomoże.
[ Dodano: 2013-11-26, 20:00 ]
Rozrząd już wymieniony świece również,przepustnica czyściutka. Obroty już się uspokoiły po wymianie świec teraz nadal borykam się z problemem odpalania a w dodatku doszedł problem z rozrusznikiem. W tym tygodniu zrobię rozrusznik i podłącze go pod kąpa żeby sczytać błędy i zobaczyć co go boli
[ Dodano: 2013-11-30, 19:35 ]
Już po problemach. Dolałem do paliwa środek STP i wszystkie bolączki z odpalaniem ustały
[ Dodano: 2013-11-26, 20:00 ]
Rozrząd już wymieniony świece również,przepustnica czyściutka. Obroty już się uspokoiły po wymianie świec teraz nadal borykam się z problemem odpalania a w dodatku doszedł problem z rozrusznikiem. W tym tygodniu zrobię rozrusznik i podłącze go pod kąpa żeby sczytać błędy i zobaczyć co go boli
[ Dodano: 2013-11-30, 19:35 ]
Już po problemach. Dolałem do paliwa środek STP i wszystkie bolączki z odpalaniem ustały
Audi A8 4.2 cud, miód i maliny