![]() |
![]() |
![]() |
[D2 97 2.8PB/LPG ] Regulator ciśnienia paliwa
-
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D2
- Rocznik: 2001
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Bartek
[D2 97 2.8PB/LPG ] Regulator ciśnienia paliwa
Witam sympatyków a8 ;-) Koledzy mam taki problem.Otóż niespodziewanie zaczęły się problemy z odpalaniem na ciepłym silniku.VAG 0błędów.auto z rana pali na dotyk. I jak się rozgrzeje chodźi równo zadnych problemow.Ale niech postoi z pol godz.trzeba długo kręcić.winowajca okazał się Regulator ciśnienia paliwa.I mam do was was takie pytanie.Ten wężyk z podcisnienia co dochodzi do tego ustrojstwa powinien dawać cisnienie na listwe czy powinien zasyac???bo u mnie zasysa i jest paliwo w tym wężyku. :-/ proszę może ktoś sprawdzic jak u was to działa?Czekam na wasze sugestie.pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 13 lis 2013, 11:24 przez bartez83, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Regulator ciśnienia paliwa
Uszkodzony regulator,wymień. tam nie może być paliwa!bartez83 pisze:bo u mnie zasysa i jest paliwo w tym wężyku. :-/ proszę może ktoś sprawdzic jak u was to działa?Czekam na wasze sugestie.pozdrawiam
Złego diabli nie biorą ...
-
- Super Klubowicz
To ze uszkodzony to wiemu kolego:)tylko mnie interesowało to czy ten wężyk powinien dawać cisnienie na listwe czy zasysac:)Ja myślałem że powinno dawać i z tad moj niepokój bo ten wężyk zasysa i paliwo ciągnie do kolektora.
[ Dodano: 2013-11-12, 19:09 ]
jak naRAZIE Zaslepilem ten wężyk i auto pali jak nowe::)chyba nic się nie stanie jak tak będę jeździł:)Regulator zamówiony.Ale dopiero pojutrze będę mógł odebrać.
[ Dodano: 2013-11-12, 19:09 ]
jak naRAZIE Zaslepilem ten wężyk i auto pali jak nowe::)chyba nic się nie stanie jak tak będę jeździł:)Regulator zamówiony.Ale dopiero pojutrze będę mógł odebrać.
-
- Super Klubowicz
Koledzy znów mam problem z paleniem po chwili na ciepłym
W wężyku podciśnienia nie ma paliwa ale czuć lekkie opary.Tak powinno być.Mozliwe żeby posypał się nowy regulator???Auto chodzi idealnie,ma moc i wogóle
A może być tak że wtrysk benzynowy może puszczać???Jak je sprawdzić???.Gazownie wywaliłem 1.5roku temu.Także to odpada.

![:]](https://a8team.pl/images/smilies/kwadr.gif)