![]() |
![]() |
![]() |
[inne ] Zymol- jak sie tego pozbyć
-
- Forum Audi A8
[inne ] Zymol- jak sie tego pozbyć
Witam
mam takie pytanko w sprawie odżywki do skór zymol-a , jak sie tego pozbyć ze skór, bo zrobiłem wczoraj sobie całą tapicerkę i niestety nie podoba mi sie efekt końcowy , skóra zaczeła się świecić i jest po prostu ślizga jednym słowem tragedia , zawsze robiłem tapicerkę gliptonem, ale że buteleczka była pusta postanowiłem kupić zymola, nie wiem co mnie podkusiło , więc do rzeczy czy muszę przeprowadzić cały zabieg od nowa czy może wystarczy nałożyć nową odżywkę i będzie po sprawie bo jak mam znowu ryć w audi 4 godziny całą skórę to koniec świata :mrgreen: . Jedyny plus całej tej operacji jest taki że z odżywką kupiłem tez czyścik zymola i ten się sprawdził zdecydowanie lepiej jak ten gliptona lepiej czyści i wygodniej się go nakłada
mam takie pytanko w sprawie odżywki do skór zymol-a , jak sie tego pozbyć ze skór, bo zrobiłem wczoraj sobie całą tapicerkę i niestety nie podoba mi sie efekt końcowy , skóra zaczeła się świecić i jest po prostu ślizga jednym słowem tragedia , zawsze robiłem tapicerkę gliptonem, ale że buteleczka była pusta postanowiłem kupić zymola, nie wiem co mnie podkusiło , więc do rzeczy czy muszę przeprowadzić cały zabieg od nowa czy może wystarczy nałożyć nową odżywkę i będzie po sprawie bo jak mam znowu ryć w audi 4 godziny całą skórę to koniec świata :mrgreen: . Jedyny plus całej tej operacji jest taki że z odżywką kupiłem tez czyścik zymola i ten się sprawdził zdecydowanie lepiej jak ten gliptona lepiej czyści i wygodniej się go nakłada
- martinezzg
- Super Klubowicz
kolego jeśli skora Ci si swieci - to chyba coś źle zrobiłeś - nie ma prawa tak być - ja zymolem i gliptonem i mothersem skórę robiłem - dziwna sprawa - ale jeśli chcesz to zrobić zgodnie ze sztuką to szczotka glipton i jazda (i tak 4 godz to mało - ja cały dzień komplet napierdzielam)... możesz ew spróbować na jednym miejscu nałożyć gliptona i zobaczysz co wyjdzie 

A8>eSka
-
- Super Klubowicz
Po prostu zmyj to cleanerem i nową ściereczką do naczyń (nie mikrofibra) np:
http://www.tenzi.sklep.pl/tenzi-leder-c ... p-157.html
8-)
http://www.tenzi.sklep.pl/tenzi-leder-c ... p-157.html
8-)
- PiotrekS
- Forum Audi A8
- Moje auto: A8 D4
- Rocznik: 2015
- Silnik: V8 4.0
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Piotr
- martinezzg
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
no ja też nie wiem jak to się stało że skóry świecą , też żeby zaraz nikt nie pomyślał że swiecą jak psu ja.. a , jak pisałem wyżej nabrały lekkiego połysku ale to nie jest najwiekszy problem , skóra po tym zymolu jest śliska ! i to jak dla mnie jest nie dopuszczalne , gdzie po gliptonie jest konkret mat i skórka jest taka tępa nic nie slizgajaca sie , skórki przed nałożeniem odżywki dobrze doczyszczone nie robiłem tego pierwszy raz od kilku lat sam osobiście czyszczę tapicerkę w moich autach wiec wiem jak to się robi , po prostu zymol nie dla mnie . wcześniej testowałem zaino i też podobnie jak zymol pozostawia lekki połysk dlatego też odpada . jutro biorę się za tapicerkę od nowa czyli cleaner zymola i odżywka glipton , dzięki za wszystkie uwagi
-
- Super Klubowicz
może po prostu te preparaty się nie tolerują i ten Zymol którego użyłeś teraz wszedł w jakąś reakcje z resztkami Gliptone które były jeszcze wewnątrz skóry. Ale to moje takie gdybanie niczym nie poparte więc najlepiej z tym pytaniem tutaj http://forum.kosmetykaaut.pl. Bo żeby sie nie okazało jeżeli mam racje to po tym cleanerze Zymola jak dasz Gliptone znowu cos Ci wyskoczy.
-
- Forum Audi A8
dzisiaj dokończyłem sprawę z tapicerką , efekt jak zwykle po gliptonie zadowalający , ale zobaczyłem tez coś czego wcześniej nie widziałem , odżywka gliptona delikatnie farbuje .
po dokładnym wyczyszczeniu skóry i po nałożeniu na nią odżywki skóra jak by zrobiła się ciemniejsza , wcześniej tego nie widziałem a to chyba dlatego że cleaner gliptona tak dobrze nie domywał skórki , teraz cleanerem zymola tapicerka się domyła zdecydowanie lepiej, dlatego też było odrazu widać po nałożenie odżywki że skórki pociemniały .
nie jest to jakoś mocno widoczne ale jednak jest różnica , u mnie tapicerka ma kolor szary i wcale mi to nie przeszkadza ale osoby które maja jasna tapicerkę chyba muszą uważać żeby przez przypadek nie pofarbować sobie skórek.
po dokładnym wyczyszczeniu skóry i po nałożeniu na nią odżywki skóra jak by zrobiła się ciemniejsza , wcześniej tego nie widziałem a to chyba dlatego że cleaner gliptona tak dobrze nie domywał skórki , teraz cleanerem zymola tapicerka się domyła zdecydowanie lepiej, dlatego też było odrazu widać po nałożenie odżywki że skórki pociemniały .
nie jest to jakoś mocno widoczne ale jednak jest różnica , u mnie tapicerka ma kolor szary i wcale mi to nie przeszkadza ale osoby które maja jasna tapicerkę chyba muszą uważać żeby przez przypadek nie pofarbować sobie skórek.
-
- Super Klubowicz