![]() |
![]() |
[D2 98 ] zacisk tył i ręczny
[D2 98 ] zacisk tył i ręczny
panowie, jest problem z ręcznym, dziś przy wymianie kół obczaiłem że w ogóle nie trzyma jedno koło, linka chodzi jak trzeba i dżwigienka też chodzi a ręcznego ni widu ni słychu, czy jest tam może jakiś frez który mógł by się obrobić?
Ostatnio zmieniony 23 lis 2013, 21:37 przez pb41ns, łącznie zmieniany 1 raz.
pb41ns, pewnie dzwignia recznego ma na poczatku luz ze chodzi bez oporu?? Jezeli tak to ktoras dzwignia od recznego stoi:-) mialem to samo u siebie w mojej d2 98:-) wymienilem zacisk na drugi odpowietrzylem i reczny byl zyleta :-) zobacz na dzwigienki przy zacisku czy obie sa rozciagniete. Jezeli jedna jest zaciagnieta wymien zacisk. Ja probowalem rozruszac i po jakims czasie zawsze bylo to samo.
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce a8team.pl
te dżwigienki przy zaciskach chodzą jak należy, zaciągają się i puszczają, z tym że z jednej strony ręczny jest a z drugiej nieLukas134 pisze:pb41ns, pewnie dzwignia recznego ma na poczatku luz ze chodzi bez oporu?? Jezeli tak to ktoras dzwignia od recznego stoi:-) mialem to samo u siebie w mojej d2 98:-) wymienilem zacisk na drugi odpowietrzylem i reczny byl zyleta :-) zobacz na dzwigienki przy zacisku czy obie sa rozciagniete. Jezeli jedna jest zaciagnieta wymien zacisk. Ja probowalem rozruszac i po jakims czasie zawsze bylo to samo.
- karol208
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D2
- Rocznik: 1994
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Karol
Często uszkodzeniu ulega trzpień nagwintowany wewnątrz jak ktoś na siłę wciska tłoczek.
Kiedyś na forum były fotki zgiętego trzpienia. ten trzpień to tzw samo-regulator możliwe że się przyciął.
Znalazłem http://www.a8team.pl/d2-97-42pb-lpg-reg ... vt2838.htm
Kiedyś na forum były fotki zgiętego trzpienia. ten trzpień to tzw samo-regulator możliwe że się przyciął.
Znalazłem http://www.a8team.pl/d2-97-42pb-lpg-reg ... vt2838.htm