[S8 D2 98 ] Piszcząca rolka ?
[S8 D2 98 ] Piszcząca rolka ?
Witam. Ostatnio zaczęła mi piszczeć rolka <tak myśle> jak stoje przed maska to po prawej stronie i jak jest zimny i jak nagrzany bez roznicy. Dzisiaj np. jak odpaliłem po 2 dniach to przez minute nic nie było a potem znowu. Jakis czas temu sobie czyscilem wszystko po maska i zaczal padac descz i lekko moglo napadac ale nie wiem i po tym fakcie na 2 dzień zaczelo piszczeć lekko. I nie wiem czy to zbieg okolocznosci czy to przez dostanie się jakies wody. I chciałem cos znalesc tutaj a nie znalazłem. Rozrzad kompletny miałem wymieniony w tym roku i zrobiłem 10000km. I zastanawia mnie czy to może być grozny problem, ponieważ jestem za granica i nie wiem czy już znalesc mechanika czy mogę na spokojnie poczekać. Kiedys przejechałem sluzbowym VW 50tyś km tez piszczala i nie się nie stało. Dzieki za wszystkie podpowiedzi
Ostatnio zmieniony 05 gru 2013, 23:45 przez danielos8, łącznie zmieniany 1 raz.
dare to be great
danielos8, sprawdz czy nie ubywa Ci płynu. Mi po swapie silnika też popiskiwało coś , myślałem że to rolka a okazało się że był dziabnięty przewód od układu chłodzenia i kapało sobie na pasek i popiskiwał. Miałem znowu wszystko rozbierać kiedy to nagle poczułem płyn w samochodzie. szybka dolewka, powrót do domu i wymiana przewodu. Od tamtej pory koniec
danielos8, psiknij delkiatnie po pasku jakims odrdzewiaczem czy plakiem i jezeli przestanie to znaczy ze pasek kiepski :-)) tak jalatwiej sprawdzic :-) moze tez cos szorowac u mnie piszczala rolka prowadzaca paska wieloklinowego wymienilem i lux :-)
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
Auto Audi A6 C6
Możliwości mogą być dwie: pasek, albo rolka. Kiedyś też to miałem, choć w innym samochodzie. Piszczało, wymieniłem pasek (alternator), ucichło... na jakiś czas, wymieniłem rolkę i nastała cisza. Czy groźne? jakieś 3lata jeździłem z tym piszczeniem i jakoś nic się nie stało, ale nie sugeruj się tym :-) pozdro
Rolka troche się wyrobiła i minimalnie słychać, bo nie napina paska, jak powinna (ślizga się).Bez przesady, od delikatnego pisku nie pęknie. Ale musisz powoli myśleć o wymianie pasków i rolek. Szkoda, że nie zrobiłeś tego przy rozrządzie (jedna robota), cały przód do ściągnięcia. Mnie w sumie na wiosnę czeka to samo, bo poprzedni właściciel zrobił rozrząd, ale niestety o paskach i rolkach nie pomyślał. No cóż...życie
beyer28, cały przód do zdjęcia ?? Ja zmieniłem u siebie w poprzedniej A8 D2 98 pasek rolki amortyzatorek do napinacza bez żadnego zdejmowania odsuwania itd dużo miejsca tam jest
danielos8, najlepiej zdjąć pasek i pokręcić rolkami u mnie mocno hałasowały
danielos8, najlepiej zdjąć pasek i pokręcić rolkami u mnie mocno hałasowały
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Auto Audi A6 C6
Mechanik tak mnie uswiadamial, kiedy o to pytalem. Widac pewnie chcial na mnie przyciac :-) choc przyznam, ze wg mnie, tego miejsca jest tam naprawde niewiele.Gdyby nie trzeba bylo, to byloby pieknie, bo tez mam zamiar sie za to wziac.ja mam polifta 2000r, mam nadzieje, ze z mozliwosciami jest tak samo jak przed liftem...Lukas134 pisze:beyer28, cały przód do zdjęcia ?? Ja zmieniłem u siebie w poprzedniej A8 D2 98 pasek rolki amortyzatorek do napinacza bez żadnego zdejmowania odsuwania itd dużo miejsca tam jest
Ostatnio zmieniony 26 lis 2013, 20:37 przez beyer28, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A8
- PitBullRedNos
- Forum Audi A8