[D3 03 4.2MPI ] Świecące ABS ESP sterownik pompy ABS
[D3 03 4.2MPI ] Świecące ABS ESP sterownik pompy ABS
Witam Panowie. Taki szybki temat. Wyskoczył bład ESP i ABS nie działał prędkościomierz i wspomaganie, pokazywało lewy tylnik czujnik ABS. Wymiana jego nic nie dała i doszło do regeneracji sterownika pompy wspomagania. Po regeneracji wszystko ok. Po przejechaniu ok 1tys km znów to samo. Więc ASO szybka diagnoza no i staneło dalej na sterowniku pompy abs dokładnie : 00003 sterownik - 014 wadliwy. Dzwoniłem do miejsca gdzie mi go regenerowali i stwierdzili że ich regeneracja jest nie odwracalna tz że nie może to już się zje..bać. Powiedzieli jeszcze że mieli juz kilka takich przypadków że po regeneracji decha dalej waliła pomarańczowym ABS i ESP i okazało się że winowajcą jest pompa wspomagania. Miał z was ktoś taki przypadek? Tak na chłopski rozum to bez sensu niby ta pompa wspomagania ale ...
Proszę o podzielenie się info. 10 Grudnia chciałem do Szwajcarii się wybrać ale muszę mieć sprawne auto.
Ps: chyba znalazłem punkt zaczepienia że może być to kodowania
[ Dodano: 2013-12-06, 09:55 ]
Kurde przed chwilą zadzwonił do mnie facet który regeneruje te sterowniki, rozebrał mój i mówi że nie ma do czego się doczepić i że wszystkie styki są ładnie polutowane itd. Teraz dopiero zacznie się szukanie co szwankuje masakra !!!
Naprawdę nikt z was nie ma żadnego pomysłu ?
Proszę o podzielenie się info. 10 Grudnia chciałem do Szwajcarii się wybrać ale muszę mieć sprawne auto.
Ps: chyba znalazłem punkt zaczepienia że może być to kodowania
[ Dodano: 2013-12-06, 09:55 ]
Kurde przed chwilą zadzwonił do mnie facet który regeneruje te sterowniki, rozebrał mój i mówi że nie ma do czego się doczepić i że wszystkie styki są ładnie polutowane itd. Teraz dopiero zacznie się szukanie co szwankuje masakra !!!
Naprawdę nikt z was nie ma żadnego pomysłu ?
Ostatnio zmieniony 07 gru 2013, 09:54 przez Bucik, łącznie zmieniany 1 raz.
V8 Hoffele sound
-
- Forum Audi A8
Mialem podobny problem , znalazlem sterownik na necie zrobilem kodowanie , adaptacje i problem znikl , jakie wywala ci bledy ? jakie masz obecnie kodowanie ?
Moj Retrofit
Tylna klapa el. ,Dociagi ,Tylne drzwi rolety el. ,Hak holowniczy ,Webasto T90 ,TPMS ,Kierownica F1 (lopatki) ,Brama garazowa ,Kamera Cofania ,TV ,AMI ,Asystent Pasa ,Lodowka ,Zderzak S8 po lifcie ,Asystent Toru Jazdy, zmiana BOSE na BANG&OLUFSEN
ROBIE
RSE DVD
PLAN
szukam podpowiedzi , co jeszcze moge zrobic ?
Tylna klapa el. ,Dociagi ,Tylne drzwi rolety el. ,Hak holowniczy ,Webasto T90 ,TPMS ,Kierownica F1 (lopatki) ,Brama garazowa ,Kamera Cofania ,TV ,AMI ,Asystent Pasa ,Lodowka ,Zderzak S8 po lifcie ,Asystent Toru Jazdy, zmiana BOSE na BANG&OLUFSEN
ROBIE
RSE DVD
PLAN
szukam podpowiedzi , co jeszcze moge zrobic ?
-
- Super Klubowicz
ja mam mega problem w Rumi tak mi zregenerowali sterownik pompy że go uszkodzili trwale i mam d...e bo o moich numerach tj . 4E0 910 517 A i nr bosch : 0 265 950 088 nie ma żadnego na allegro i tyko się powiesić
Ostatnio zmieniony 14 sty 2014, 11:11 przez Bucik, łącznie zmieniany 1 raz.
V8 Hoffele sound
Mi popsuli nie tylko nie uratowali ... i totalnie mają mnie w dupie ... sterownik wysłałem do gościa z Łodzi który stwierdził że po ptakach bo kapła im cyna na środek układu i pozlpiała wszystko do kupy ... sterownik z moimi numerami jest nie osiągalny na allegro, dzwoniłem po auto handlach, częściach itd i wszędzie lipa ...
V8 Hoffele sound
Troche bez sensu szukac tak starego sterownika. Lepiej dobrać według etki jaki potrzebujesz i szukac nowszego. Będzie działał i pożyje dłuzej niz taki sam stary ale chwilowo sprawny.Bucik pisze:Mi popsuli nie tylko nie uratowali ... i totalnie mają mnie w dupie ... sterownik wysłałem do gościa z Łodzi który stwierdził że po ptakach bo kapła im cyna na środek układu i pozlpiała wszystko do kupy ... sterownik z moimi numerami jest nie osiągalny na allegro, dzwoniłem po auto handlach, częściach itd i wszędzie lipa ...