[D2 97 2.8PB/LPG ] ogrzewanie lusterek-nie działa
-
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D2
- Rocznik: 2001
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Bartek
[D2 97 2.8PB/LPG ] ogrzewanie lusterek-nie działa
Witam.Koledzy mam podgrzewane lusterka ale nie działają.sprawdzałem napięcie i brak.ogrzewanie tylnej szyby działa.Ale po przekręceniu zapłonu ogrzewanie spryskiwaczy szyb działa.to chyba powinno być zasilane tym samym układem?tak?
Ostatnio zmieniony 08 gru 2013, 00:22 przez bartez83, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Super Klubowicz
Ale jak włączam ogrzewanie tylnej szyby to też nie ma napięcia...a szyba tylna działa
już poprawione;)
już poprawione;)
Ostatnio zmieniony 08 gru 2013, 23:35 przez bartez83, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolego tylko, że ogrzewane lusterka w d2 są niezależne. Znaczy się, włączają się automatycznie po zapłonie przy temperaturze poniżej 4 st i nie ma znaczenia w jakiej pozycji jest guzik od ogrzewania tylnej szyby.bartez83 pisze:pewnie podłącze się pod ogrzewanie tylnej szyby.Albo zaopatrze się w drugi włącznik od ogrzewania i zrobię i oddzielny układ.I to będzie najlepsze rozwiazanie.bo jak lusterka odparuJa to sobie wyłącze i nie będą musiały w zimne dni cały czas grzac.
-
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2006
- Silnik: V8 4.2 TDI
- Paliwo: Diesel
- Imię: maciu
tak to weszło w 97' (mopdelowym) wraz z innymi zmianamiSimone331 pisze:Kolego tylko, że ogrzewane lusterka w d2 są niezależne. Znaczy się, włączają się automatycznie po zapłonie przy temperaturze poniżej 4 st i nie ma znaczenia w jakiej pozycji jest guzik od ogrzewania tylnej szyby.bartez83 pisze:pewnie podłącze się pod ogrzewanie tylnej szyby.Albo zaopatrze się w drugi włącznik od ogrzewania i zrobię i oddzielny układ.I to będzie najlepsze rozwiazanie.bo jak lusterka odparuJa to sobie wyłącze i nie będą musiały w zimne dni cały czas grzac.
można sobie sprawdzić wtyczka 10pin zielona gdzieś koło bezpieczników
pin 5y - biały z czerwony paskiem ma byc na nim stałe 12V po zapłonie
skąd wiesz że nie masz? swoja drogą słaba opcja bo nie można sobie w deszczu suszyćbartez83 pisze:Simone331.Tylko że u mnie po zapłonie nie ma napięcia.I jak włączAM ogrzewanie tylnej szyby też nie ma.więc to rozwiązanie oddzielnego układu będzie najlepszy.
[ Dodano: 2013-12-09, 21:32 ]
Maty u mnie sa bez tych czujników.więc opcja że Załączaja się poniżej 5stopni odpada
wkładów kiedyś załatwiłe te termostaty folią alu spożywczą i grzały wtedy kiedy ja chciałem
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020
-
- Super Klubowicz
Witam Koledzy:-)Ja po CAŁEJ rozbiórce tapicerki drzwi znalazłem instalację od grzanych lusterek.dziwne że nie były podłączone.podłączyłem i grzeja ale u mnie w garażu było 20stopni i nadal grzały.nic je nie rozłacza;)wkłady mam orginalne i nie mają ZADNYCH czujników.I dziś zrobilem tak jak planowałem.Dalem 2 Orginalny włącznik od grzania tylnej szyby i podłączyłem tak samo jak ogrzewanie tylnej szyby i jest bajka.Sam decyduje kiedy mają grzac.I maty dłużej pozyja:)