[ALL] Ile pali wasze monstrum ??
suma summarum drażniący temat dla niektórych, wczoraj miałem spięcie słowne z gościem na stacji. Jak usłyszał moją wersje spalania to mnie wyśmiał i powiedział że to nie możliwe bo jego polonez pali mu 14l a ja mam 3 razy większy silnik. Ja zostaje przy swoim. Ten mówi że dobra zaleje Ci, zrobisz 100km i przyjedziesz i zatankujemy i zobaczymy ile wyjdzie, niech stracę. To ja mu mówię że w obecnym momencie wejdzie mi około 70l gazu. Przemilczał to i podsumował że sami siebie oszukujemy.
Więc najlepsza śpiewka to taka, ile? miasto 40 trasa 20 i nie gadać z niedowiarkami.
Więc najlepsza śpiewka to taka, ile? miasto 40 trasa 20 i nie gadać z niedowiarkami.
Tak , masz 3 x większy silnik , do tego 5x większy moment obrotowy , on w polonezie miał gaźnik , ewentualne wtrysk 1-punktowy .ernesto pisze: wczoraj miałem spięcie słowne z gościem na stacji. Jak usłyszał moją wersje spalania to mnie wyśmiał i powiedział że to nie możliwe bo jego polonez pali mu 14l a ja mam 3 razy większy silnik.
Jak gaźnik to nawet 20L/100km ten polonez .
Trzeba było mu powiedzieć , że ty A8 jeździsz momentem obrotowym i tyle .
No ale jeśli ktoś jest tępy i dzisiaj porusza się fiatem CC to może tak myśleć że a8 4.2 spala 40L/100km .
Kolega miał kiedyś BMW 750 ( pojemność chyba 5.4litra 325km ) spalało mu w mieście też około 15-18L pb
też nie wierzyłem , że pali tak mało , do puki nie pojeździłem tym autem .
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
- martinezzg
- Super Klubowicz