Jestem nowy na forum, dlatego przepraszam za wszelkie pomyłki związane z pierwszym postem

Jak w temacie - przejrzałem już chyba całą internetową wiedzę i skończyły mi się pomysły.
Pacjent: Audi A8 D2 2.5 TDI 150KM.
Objawy: auto odpala, po czym od razu gaśnie. Gdy przegazuję, wówczas trochę dłużej pochodzi, ale jakby przerywał zapłon na 0,5sek. i ponownie chodził (więc jak mam tak z 2,5tys. obr. to od razu nie zgaśnie, ale z czasem po prostu zgaśnie). Pompka w zbiorniku sprawdzona, poza tym zatankowane do pełna, pompa wtryskowa sprawdzona w diesel-serwisie, odpowietrzenie 100%, zasilanie pompy nie zanika (sprawdzałem, czy przy zgaszeniu nie spada napięcie zasilania), czujnik położenia wału-wymieniony.
Po stronie odczytu - silnik błędów zero, skrzynia błędów zero, immo-błędów zero.
Gdy odpalam i przegazowuję ją tak, żeby chwilę pochodziła, poluźnię jeden przewód wysokiego ciśnienia, to gdy chodzi - z przewodu idzie ON pod wysokim ciśnieniem, gdy na chwilkę przerwie - przestaje pryskać paliwo, gdy wkręca się na obroty - ponownie paliwo pryska.
Stąd wnioskuję, że po prostu pompa coś przerywa...pytanie tylko dlaczego? Może ktoś przypuszcza co może być tego przyczyną.
Z góry dziękuję i pozdrawiam