![]() |
![]() |
![]() |
[D2 01 3.7PB/LPG ] Jakie świece do AKC?
-
- Super Klubowicz
Witam , czym jest spowodowany taki brązowy nalot na dolnej części białego słupka świecy, jak by były przegrzane ??
Auto mi trochę nie równo chodzi i chciałbym zmienić świece na irydowe DENSO IT20 , silnik ABZ. Wcześniej założyłem jakieś nie drogie NGK chyba 18zł sztuka . Ma sens zmiana świec na irydowe??
Auto mi trochę nie równo chodzi i chciałbym zmienić świece na irydowe DENSO IT20 , silnik ABZ. Wcześniej założyłem jakieś nie drogie NGK chyba 18zł sztuka . Ma sens zmiana świec na irydowe??
-
- Super Klubowicz
Idziesz do sklepu i mówisza:
Poproszę świece dobre do mojego pojazdu
Pan się pyta do jakiego?
A Ty dumnie mówisz Audi A8 4.2 ...
Pan Ci zdejmuje z półki i kupujesz albo zamawia. Moje były na zamówienie bo raczej takie świece się tak często nie sprzedają i mogą nie mieć na stanie.
Ja wiem jedno że nigdy nie kupię na allegro jeśli chodzi o niektóre części bo są nic nie warte.
Osobiście mam wsadzone NGK jednoelektrodowe i jestem zadowolony, wcześniej był bosch trójelektrodówki
Poproszę świece dobre do mojego pojazdu
Pan się pyta do jakiego?
A Ty dumnie mówisz Audi A8 4.2 ...
Pan Ci zdejmuje z półki i kupujesz albo zamawia. Moje były na zamówienie bo raczej takie świece się tak często nie sprzedają i mogą nie mieć na stanie.
Ja wiem jedno że nigdy nie kupię na allegro jeśli chodzi o niektóre części bo są nic nie warte.
Osobiście mam wsadzone NGK jednoelektrodowe i jestem zadowolony, wcześniej był bosch trójelektrodówki
Jeżdżę dezerterami gazowymi od 2003 roku Renówka nalatałem 200 tyś, Mondeo około 250, A4 170 i do każdego samochodu wrzucam NGK. Mam do nich zaufanie i czystym sumieniem mogę je polecić ;-)Apophis pisze:Mam takie same-kosztowały mnie rok temu ok 250zł i wraz z LPG je zakładałem. Mają już 25tys nalatane. To do dajewoo nexii zapodawałem świeczki za 40zł komplet ale nie do łosiemernesto pisze:Osobiście mam wsadzone NGK jednoelektrodowe i jestem zadowolony,
Hubert przekonałem się na paru zakupach na Allegro że niektóre części podejrzanie tanie to po prostu jakiś odrzut produkcyjny. Niby markowe ale jest coś nie tak. Bo dziwne jest dla mnie to że ktoś na allegro sprzedaje NGK do A8 po 20 zł za sztukę gdzie w sklepie kosztują drugie tyle. Już na samo to powinna się zapalać czerwona żarówka w głowie.
żarówka mi mówi- kupując na alle itp omijasz pośredników, gdzie każdy po kolei chce zarobić.ernesto pisze:kcyjny. Niby markowe ale jest coś nie tak. Bo dziwne jest dla mnie to że ktoś na allegro sprzedaje NGK do A8 po 20 zł za sztukę gdzie w sklepie kosztują drugie tyle. Już na samo to powinna się zapalać czerwona żarówka w głowie.
Po co mam iść do sklepu, który wiem skąd bierze- jak mogę z tego samego źródła wziąć i to ze zniżkami.
Najlepsze jest to, że dzwoniąc raz do jednego ASO po olej do skrzyni-Pan mi mówi, że nie mają oliwy i nie wiadomo kiedy będzie tłumacząc cały mechanizm. Przy okazji pyta o jakieś zamówienie jakiejś współpracownicy po czym mówi- jest taki i taki sklep- wziął od nas ostatnie 40L- i co? kupiłem na alle "asowski" olej z dostawą wyszło jeszcze jakieś 5zł taniej na litrze niż miałbym kupić w ASO.