[S8 D2 98 LPG ] Zamiana silnika AKH na ABZ
[S8 D2 98 LPG ] Zamiana silnika AKH na ABZ
Witam. Jestem tu nowy a temat pilny. Przepraszam jeśli się powielę.
Kupiłem niedawni Audi S8 z 98 roku z silnikiem AKH 340 KM ze skrzynią automatyczną Tiptronic 5hp24. Niestety silnik uległ zagładzie i nie opłaca się go naprawiać. Szukam więc jakiegoś silnika niestety jest problez z silnikami AKH. Mam możliwość zakupu w dobrej cenie silnika ABZ. Dodam ze skrzynia biegów to 5hp24 ECX
Pytanie brzmi czy można bez problemów zamienić te silniki nie zmieniając skrzyni biegów?
pozdawiam
Kupiłem niedawni Audi S8 z 98 roku z silnikiem AKH 340 KM ze skrzynią automatyczną Tiptronic 5hp24. Niestety silnik uległ zagładzie i nie opłaca się go naprawiać. Szukam więc jakiegoś silnika niestety jest problez z silnikami AKH. Mam możliwość zakupu w dobrej cenie silnika ABZ. Dodam ze skrzynia biegów to 5hp24 ECX
Pytanie brzmi czy można bez problemów zamienić te silniki nie zmieniając skrzyni biegów?
pozdawiam
Ostatnio zmieniony 18 gru 2013, 18:55 przez peternal, łącznie zmieniany 1 raz.
Skrzynia bedzie pasowała, ale może być różnica z przełożeniami bo pod nr. Skrzyni 5hp24 jest jest jeszcze 9 pod kodów dziela sie na diesel i pb gdzies jest temat na forum to mozesz poszukac o kodach skrzyń. Widziałem jednego ABZ -ta ze skrzynia 5HP24 o kodzie CUE jak masz o takim kodzie to bedzie ok.
-
- Super Klubowicz