![]() |
![]() |
![]() |
[D2 02 4.2PB/LPG ] Wypadanie zapłonu po wymianie uszczelki
[D2 02 4.2PB/LPG ] Wypadanie zapłonu po wymianie uszczelki
Potrzebuje w miare szybko jakąś podpowiedź. Mechanik wymieniał wczoraj uszczelke pokrywy zaworów. Po tej wymianie mam takie akcje z wypadaniem zapłonów:
16684 - Random/Multiple Cylinder Misfire Detected
P0300 - 35-00 - -
16692 - Cylinder 8: Misfire Detected
P0308 - 35-00 - -
- świeca zamieniana miejscami - dalej to samo
- cewka zamieniana miejscami - dalej to samo
Cały czas 8 cylinder.
16684 - Random/Multiple Cylinder Misfire Detected
P0300 - 35-00 - -
16692 - Cylinder 8: Misfire Detected
P0308 - 35-00 - -
- świeca zamieniana miejscami - dalej to samo
- cewka zamieniana miejscami - dalej to samo
Cały czas 8 cylinder.
Ostatnio zmieniony 19 gru 2013, 22:21 przez Ara$, łącznie zmieniany 1 raz.
ten problem juz rozwiązany, okazało się że nie wpiął dobrze wtyczki do wtryskiwacza benzyny
[ Dodano: 2013-12-19, 16:01 ]
za to teraz inny problem się pojawił, podczas tego oglądania elektryki i dopinania tej wtyczki moglem tym razem ja cos "zruszyć" bo teraz w momencie przełączania na LPG gasnie silnik. Nie wiem o co chodzi.
[ Dodano: 2013-12-19, 16:01 ]
za to teraz inny problem się pojawił, podczas tego oglądania elektryki i dopinania tej wtyczki moglem tym razem ja cos "zruszyć" bo teraz w momencie przełączania na LPG gasnie silnik. Nie wiem o co chodzi.
-
- Super Klubowicz
jeżeli mowa o czujniku który jest wpięty do węża cieczy chłodzącej to przy nim nie majstrowalem bo jest umieszczony za kratką halogenu. Chyba że jego przewody biegną jeszcze gdzieś pod maską w okolicach tych wtryskiwaczy.michalwruszak pisze:Czujnik temperatury gazu zobacz , zwykle on jest odpowiedzialny za przelaczanie
kur... nie wiem o co chodzi z tym Landi. Na postoju jak podnosiłem obroty silnika to w momencie przełączania gasł. Dopiero dzisiaj ale w trakcie jazdy, jak jechałem po parkingu przełączył się. Co prawda na chwile zamulił ale po 1-2 sekundach wszystko wróciło do normy.pepi pisze:gaśnie bo nie ma gazu
posprawdzaj czy z elektrozaworu nic nie spadło
Ty to czasem jak coś palniesz to aż szczeka opada a hukiem na posadzkępepi pisze:wywal to coś zwane landi
opyl na allegro i zamontuj coś normalnego
ja się pozbyłem BRC i dobrze mi z tym

(nie czytaj forum LPG i nie bedziesz miał problemów z gazem

A tak serio to w każdej instalce może sie coś popsuć bo to przecie tylko rzecz martwa.