Witam. Czy ktos kiedys mial problemy z krzyżakiem wału w ósemce ? Ktos wie gdzie mozna go dokupic odrębnie, jakie ma wymiary bo dostepny jest jedynie z calym walem.
Poprawiłem tytuł Twojego wątku - mam nadzieję że następne które założysz będą nazwane już poprawnie czyli z użyciem odpowiednich tagów i zgodnie z regulaminem: http://www.a8team.pl/topics12/2943.htm
Pozdrawiam, FOSS.
![]() |
![]() |
![]() |
[D2 98 4.2PB ] Awaria wału napędowego
[D2 98 4.2PB ] Awaria wału napędowego
Ostatnio zmieniony 12 mar 2011, 15:29 przez ferrero, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: awaria walu w a8
W wale w A8 nie ma krzyżaka, sa za to dwa przeguby przy wyjściu ze skrzyni i przy wejściu na tylnym moscie, po środku jest podpora wału, żadnego krzyżaka tam nie ma.ferrero pisze:Witam. Czy ktos kiedys mial problemy z krzyżakiem wału w ósemce ? Ktos wie gdzie mozna go dokupic odrębnie, jakie ma wymiary bo dostepny jest jedynie z calym walem.
BTW nie ten kącik
Készítsen képet önmagáról
Nie ma krzyżaka, w przegub wchodzi wieloklin z wału a sam przegub dokrecany jest na 6 śrub. Wiem, bo sam miałem z tym problem. Więc zamiast patrzeć w katalog, zajrzyj pod samochód, i jak dojdziesz do wniosku że padł Ci przegub, odezwij się, bo mam jeden na zbyciu.ferrero pisze:no ale te przeguby sa polaczone krzyzakiem. Widzialem w katalogo kolego.
[ Dodano: 2010-03-09, 21:23 ]
a gdzie z takimi problemami ?
Készítsen képet önmagáról
kolaego w a8 posrodku walu jest krzyzak(przy podporze), w przyszlym tygodniu bede wymienial podpore walu to Ci zdjecie zrobieMarcin B. pisze:W wale w A8 nie ma krzyżaka, sa za to dwa przeguby przy wyjściu ze skrzyni i przy wejściu na tylnym moscie, po środku jest podpora wału, żadnego krzyżaka tam nie ma.
tu masz zdjecie wału od a8 http://allegro.pl/item936184456_audi_a8 ... edowy.html
audiclubislands.org
Wlasnie wymienilem podpore bo padla ale jak oswiadczyl mi mechanik musze wymienic jeszcze krzyzak przy niej. Nie widzialem tego osobiscie. Mysle ze niedlugo bede mial jasnosc sytuacji i odezwe sie podownie.
[ Dodano: 2010-03-16, 17:57 ]
Wymieilem i krzyzak. Wczesniej walilo do ok 30, 40 km/h a teraz tlucze powyzej tej predkosci.
[ Dodano: 2010-03-16, 17:57 ]
Wymieilem i krzyzak. Wczesniej walilo do ok 30, 40 km/h a teraz tlucze powyzej tej predkosci.