Wypada u mnie zapłon i po zamianie cewek wyszło że to cewki. I teraz pytanie czy używane np. takie:
http://allegro.pl/audi-tt-sharan-a3-1-8 ... 96932.html
a może nówki:
http://www.motointegrator.pl/produkty/4 ... -ngk-48082
czy z ASO 209,81 przed rabatem.
Nie żebym nie miał na co wydawać tylko chcę raz a dobrze żeby nie było problemów.
Jaki macie doświadczenia w tym temacie?
![]() |
![]() |
[D2 02 4.2PB/LPG ] Jaka cewka?
[D2 02 4.2PB/LPG ] Jaka cewka?
Ostatnio zmieniony 07 sty 2014, 23:37 przez emdzej, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja nie mam wielkiego doświadczenia w tych cewkach ale jeśli chcesz mieć święty spokój to najlepiej kupić nowe w ASO bo niby NGK ma dobre części to jednak wolałbym już dorzucić parę złotych i mieć oryginał. Ale jeśli chcesz tylko wymienić jedną czy dwie sztuki to kupiłbym używane w miarę z niskim przebiegiem oryginalne używki
-
- Forum Audi A8
Ja własnie wymieniałem cewki i kupilem z NGK cos 96zl sztuka jak narazie jest ok.
Ostatnio zmieniony 07 sty 2014, 22:56 przez Pawulon_90, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A8
Ja kiedyś wymieniałem cewki u siebie a mam przed lifta i wiem ze cewki z a4 b5 czy z passata b5 maja krótsze fajki o ok 1cm i to nie będzie dobrze działało bo jest za krótka fajka i będzie przebicie ale w polifcie może być inaczej ale lepiej przed kupnem używki spytaj się o długość całej cewki i sprawdź u siebie czy się rożni.
Ostatnio zmieniony 07 sty 2014, 23:11 przez Buniek4200, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A8
jak masz ten sam nr co na tej z aukcji to będzie pasować
ja kupiłem take same beru (tylko znaczek audi był zmazany), coś za ok 150 zł szt nowe, mam je ponad rok i wszystko z nimi ok.
Z używkami rożnie bywa ,trafisz dobra i będzie ok ,trafisz trefna i 2 razy będziesz musiał płacić.
ja kupiłem take same beru (tylko znaczek audi był zmazany), coś za ok 150 zł szt nowe, mam je ponad rok i wszystko z nimi ok.
Z używkami rożnie bywa ,trafisz dobra i będzie ok ,trafisz trefna i 2 razy będziesz musiał płacić.
Ostatnio zmieniony 11 sty 2014, 07:40 przez MARCINSOBI, łącznie zmieniany 2 razy.
Marcin