[D2 01 3.3TDI ] Webasto - problem
-
- Forum Audi A8
[D2 01 3.3TDI ] Webasto - problem
Mam taki problem, gdy włączam webasto z panela kolo ręcznego - nie ważne czy od razu czy z timerem, sygnalizator - plomyczek na zegarach zaczyna mrógać lecz nic więcej się nie dzieje. Nie włącza się klimatronic. dodam ze nie ma znaczenia czy silnik jest zimny czy ciepły. Odczekałem parę minut i nic. Czy ktoś się już z tym spotkał?? Proszę o pomoc
A może masz ten sam problem co ja. Kolo od którego kupiłem auto 3tyg temu poprostu wymontował webasto mówiąc ze aku siadł i nie załącza się!!
Przyprowadziłem wóz, aku nowe, włożone webasto, świeci ale nie odpala. Do mechanika na podnośnik. Szukam rurki wydechowej webasta a tam dwie wtyczki na opaski wiszą sobie, złączka na przewodach wodnych i zaślepiony przewód paliwowy.I problem webasta rozwiązany.
Przyprowadziłem wóz, aku nowe, włożone webasto, świeci ale nie odpala. Do mechanika na podnośnik. Szukam rurki wydechowej webasta a tam dwie wtyczki na opaski wiszą sobie, złączka na przewodach wodnych i zaślepiony przewód paliwowy.I problem webasta rozwiązany.
Ostatnio zmieniony 14 sty 2014, 18:27 przez Ventyl_85, łącznie zmieniany 1 raz.
kolego moglbys napisac jak njszybciej dostac sie do webasta zeby wymienic swiece o ile pamietam trzeba chyba zderzak zdemontowac przedni chyba ze znasz jakis prostrzy sposob jesli tak daj namiary i zabieram sie do pracy bo bez dogrzewania silnika zwieszylo sie spalanie ( tak mi sie wydaje ) szczegolnie gdy silnik jest zimny
Witam
U mnie wygląda to tak że odpalam webasto recznie z panelu te płomyczki kolo zegara zaczynają migać słychac ze cos tam sie włacza pod maska ale po jakiejs 1 min sie wyłącza ??!! jakies spostrzeżenia na ten temat był bym wdzięczny
(pomyślałem ze problemem może byc słabe aku ale na odpalonym silniku jest tak samo )
U mnie wygląda to tak że odpalam webasto recznie z panelu te płomyczki kolo zegara zaczynają migać słychac ze cos tam sie włacza pod maska ale po jakiejs 1 min sie wyłącza ??!! jakies spostrzeżenia na ten temat był bym wdzięczny
(pomyślałem ze problemem może byc słabe aku ale na odpalonym silniku jest tak samo )
Chcemy mieć: niemieckie fury, japońskie motocykle,
Amerykańskie buty i zaliczyć tajską cipkę.
Mamy: morza i góry, Bałtyk i murzasichle,
I robimy awantury pijąc wódkę i miód pitny.
Ze słowiańskiej kultury w sobie mam słowiańską krew,
Wcale jej nie czuje, ale budzi czasem dziwny zew.
a sprawdziłem i wyszło
"1412 Świeca zapłonowa Q8 zwarcie do masy"
czyli co wymiana swiecy czy coś grubszego sie szykuje ?
"1412 Świeca zapłonowa Q8 zwarcie do masy"
czyli co wymiana swiecy czy coś grubszego sie szykuje ?
Chcemy mieć: niemieckie fury, japońskie motocykle,
demontowałem u siebie webasto bo u mnie w ogóle nie staruje i powiem ze dojście do niego nie jest takie proste nawet żeby zdemontować zbiorniczek spryskiwaczy tez trzeba sie namęczyć <lipa>
mam takie pytanie czy macie podobnie jak ja gdy podczas jazdy nawiew klimatronika wzrasta a gdy zwalniam nawiew maleje aż do jednej kreski i suma sumarum to szalu z ciepłym powietrzem wewnątrz auta nie ma nigdy nie zwracałem na to uwagi ale teraz gdy są spore temperatury poniżej zera nie umknęło to mojej uwadze
mam takie pytanie czy macie podobnie jak ja gdy podczas jazdy nawiew klimatronika wzrasta a gdy zwalniam nawiew maleje aż do jednej kreski i suma sumarum to szalu z ciepłym powietrzem wewnątrz auta nie ma nigdy nie zwracałem na to uwagi ale teraz gdy są spore temperatury poniżej zera nie umknęło to mojej uwadze
Ostatnio zmieniony 25 sty 2014, 15:19 przez foxx3101, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A8