[D2 96 3.7PB/LPG ] Wywaliło olej ze skrzyni
[D2 96 3.7PB/LPG ] Wywaliło olej ze skrzyni
witam tak jak w temacie podczas jazdy zauwazyłem dym za autem po zatrzymaniu (jeszcze ciekło) okazalo sie ze wywalilo caly olej ze skrzyni (olej rozchlapało po wydechu stad ten dym). Mam w zwiazku z tym kilka pytan: Co to moze być? (znajomy twierdzi, ze jakiś zimering) jaki olej teraz wlac? ATF obojętnie jaki czy jakis konkretny? bardzo prosze o odpowiedzi.
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2013, 20:37 przez voodo, łącznie zmieniany 1 raz.
Najpierw zlikwiduj wyciek, bo tak niepotrzebnie będziesz zalewał skrzynię olejem. Jeśli puścił uszczelniacz między silnikiem a skrzynią trzeba skrzynię wyciągać, uszczelniacze na wale i półosiach wymieni się bez wyciągania skrzyni. W skrzyni nie jest tylko jeden olej. W mechanizmach różnicowych jest inny niż w głównej komorze skrzyni.
-
- Forum Audi A8
witam odgrzebuje temat a mianowice nieiwem jak to poprawnie opisac ale opisze to tak
po postoju w garazu zauwazylem ze jest jakis wyciek podjechalem do znajomego mechanika na podnosnik i sie okazalo ze niestety jest t wyciek ze skrzyni (4 biegi mam ale niewiem jakie ma dokladnie oznaczenia) a mianowicie zaraz przy poczatku oslony skrzyni (takiej jak nad tlumikiem ta termoizolacyjna) tylko dokladnie nieiem czy jest to laqczenie silnika ze skrzynia czy moze skrzynia sie sklada z dwoch elemeentow skreconych do siebie przebieg auta to 399720 kilometrow, i moje pytanie jest takie czy to moze byc zimering czy cos powazniejszego ewentualnie jakie koszta i czy ktos moze polecic jakis zaklad w okolicach wroclawia? i jki olej do niej zakupic?
po postoju w garazu zauwazylem ze jest jakis wyciek podjechalem do znajomego mechanika na podnosnik i sie okazalo ze niestety jest t wyciek ze skrzyni (4 biegi mam ale niewiem jakie ma dokladnie oznaczenia) a mianowicie zaraz przy poczatku oslony skrzyni (takiej jak nad tlumikiem ta termoizolacyjna) tylko dokladnie nieiem czy jest to laqczenie silnika ze skrzynia czy moze skrzynia sie sklada z dwoch elemeentow skreconych do siebie przebieg auta to 399720 kilometrow, i moje pytanie jest takie czy to moze byc zimering czy cos powazniejszego ewentualnie jakie koszta i czy ktos moze polecic jakis zaklad w okolicach wroclawia? i jki olej do niej zakupic?
-
- Forum Audi A8