![]() |
![]() |
![]() |
[D2 01 3.3TDI ] Dogrzewacz - problem
[D2 01 3.3TDI ] Dogrzewacz - problem
Witam. Mam takie pytanie, otóż wcześniej nie działał mi dogrzewacz, odpaliłem go przez VAG'a i zaczął działać, lecz tutaj zaczyna się problem. Według mnie procedura działania dogrzewacza wygląda tak (poprawcie jeśli się mylę) zapalam samochód, on tam sobie dogrzewa ten silnik gdy samochód stoi na postoju i jest jakaś tam minusowa temperatura, gdy zaczynam jechać to dogrzewacz się wyłącza, gdy gaszę samochód to on sobie jeszcze tam buczy. Czy powinien on tak działać? Bo jeżeli tak to u mnie jest chyba coś inaczej ponieważ zatankowałem cały bak i o dziwo na całym baku po mieście zrobiłem 500km <jezu> czyli mało, ponieważ wydaje mi się że zawsze robiłem więcej dopóki dogrzewacz nie działał. Myślę że to dlatego bo gdy już ruszam autem to on się chyba powinien wyłączyć, a zaś u mnie on cały czas bez przerwy działa bo czuć taki charakterystyczny zapach i najgorsze jest to że gdy zatrzymuję się na światłach lub na postoju to strasznie mi się dymi z przedniego koła od strony pasażera. O co chodzi? Wydaje mi się że po prostu on ciągnie mi więcej ropy bo się nie wyłącza i dlatego tak mało km zrobiłem. Help me 

-
- Super Klubowicz
szeryfisch, no tu kolega wyzej napisal ze odpalil go przez Vaga i wlasnie ktos wczesniej mi to mowil dlatego spotkałem.
Vaga nie mam, tylko nowego KTSa i tam mam blad w Dogrzewaczu Komponent Zablokowany. Intak dumam co to moze byc. Bo moze jak bedzie trzeba cos wymienic to juz daloby przerobic sie na Webasto.
Vaga nie mam, tylko nowego KTSa i tam mam blad w Dogrzewaczu Komponent Zablokowany. Intak dumam co to moze byc. Bo moze jak bedzie trzeba cos wymienic to juz daloby przerobic sie na Webasto.
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce a8team.pl