![]() |
![]() |
[D2 02 4.2PB/LPG ] Wyskakują biegi na ciepłym silniku
[D2 02 4.2PB/LPG ] Wyskakują biegi na ciepłym silniku
[ D2 4.2 benzyna+gaz 2002 ] Auto na zimnym silniku sprawuje się normalnie. Po kilku km. zaczynają wyskakiwać biegi po ostrzejszym naciśnięciu gazu gdy obroty spadną to wskakuje bieg z ostrym szarpnięciem i znów gdy dodam ostrzej gazu to bieg wyskakuje. Miał ktoś podobny problem??
Ostatnio zmieniony 25 sie 2014, 01:42 przez michal989, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: Wyskakują biegi na ciepłym silniku.
Co oznacza u Ciebie wyskakiwanie, gubi bieg i nie wie który wrzucić, czy wbija niższy?A może po ostrzejszym depnięciu poprostu redukuje Ci się bieg
A tak na serio to podłączałeś pod kompa, czy nie ma błędów?Jak z olejem w skrzyni?

-
- Super Klubowicz
Oj skrzynia w rozsypce , coś takiego widziałem kolo wrocławia jak koleś szukał A8, wsiadłem ruszam daje mocniej gazu a tu obroty idą a auto nie ciągnie a jak spadały to nagle jebnięcie i bieg wraca, od razu zawróciłem wysiadłem z auta i pojechaliśmy na chate
Jak kolega pisze podłącz Vagine i sprawdz co mu jest.

-
- Super Klubowicz
po podłączeniu pisało coś w stylu ( nie prawidłowe położenie biegu ) dokładnie nie pamiętam bo to bylo z 2 tyg temu. Mechanik coś mówił że jakieś łożysko sie rozsyoało, a dokładnie wszystko będę wiedział jutro bo mam go odwiedzić i zdam tu sprawozdanie . Jeśli chodzi o konwerter to ocenił go na dobry.