![]() |
![]() |
![]() |
[D2 ALL ] Polerowany kolektor co sądzcie?
-
- Forum Audi A8
[D2 ALL ] Polerowany kolektor co sądzcie?
Witam, mając wolny dzień wpadłem na pomysł żeby wypolerować kolektor.
Wygląda nawet lepiej niż na foto ale wymaga jeszcze dopracowania.
Zasadniczo w grę wchodzi tylko ręczna robota.
papier:
80→120→320
papier na mokro:
500→800→1000→1500→2000 po jednym listku.
pasta polerska biała + filc na wiertarkę lub polerka.
http://www.fotosik.pl/u/piotras87pl/album/1588477
Pozdrawiam
Powodzenia
Wygląda nawet lepiej niż na foto ale wymaga jeszcze dopracowania.
Zasadniczo w grę wchodzi tylko ręczna robota.
papier:
80→120→320
papier na mokro:
500→800→1000→1500→2000 po jednym listku.
pasta polerska biała + filc na wiertarkę lub polerka.
http://www.fotosik.pl/u/piotras87pl/album/1588477
Pozdrawiam
Powodzenia
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2014, 21:41 przez piotras87, łącznie zmieniany 2 razy.
- robertas
- Super Klubowicz
- karol208
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D2
- Rocznik: 1994
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Karol
- Lukas134
- Super Klubowicz
Wiecie co mnie rozbraja. Ze wszelkie udogodnienia typu upiększenie i tuning sprawiają że w najbliższym czasie dokładamy sobie roboty.
Np. malowanie zacisków, temat poruszany ostatnio: człowiek nie zwraca na to uwagi. Upiększy i potem trzeba się tym zajmować, czyścić, pielęgnować by efekt się utrzymywał.
To samo jest z baranem.
Ale czego się nie robi dla miłości
Wyszło fajnie. Na pierwszych zdjęciach troszkę raził nieład wokół, znaczy się kurz. Nie pasował do błyszczącego barana. Więc szmatka, środki do plastików i gumy i jazda
co weekend. Ktoś może powiedzieć: ale po co to robić. Odpowiedz : dla samego siebie, dla świadomości że się ma czystość pod maską. A zaglądanie pod maskę i częstą pielęgnację można czasami odkryć jakieś niedociągnięcia, wady lub wczesne stadium usterki.
Np. malowanie zacisków, temat poruszany ostatnio: człowiek nie zwraca na to uwagi. Upiększy i potem trzeba się tym zajmować, czyścić, pielęgnować by efekt się utrzymywał.
To samo jest z baranem.
Ale czego się nie robi dla miłości

Wyszło fajnie. Na pierwszych zdjęciach troszkę raził nieład wokół, znaczy się kurz. Nie pasował do błyszczącego barana. Więc szmatka, środki do plastików i gumy i jazda

-
- Forum Audi A8
pod maską nic tej polerce sie nie stanie. jak dasz to w lakier bezbarwny to straci urok.
przydało by sie jeszcze trochę ożywić komorę poprzez wypolerowanie/ chromowanie/ malowanie innych elementów. widziałem kiedyś dobry patent; gościu ściągnął wygłuszenie i we wnęki w masce przykleił wypolerowaną na lustro blachę nierdzewną. konkretnie to wyglądało
przydało by sie jeszcze trochę ożywić komorę poprzez wypolerowanie/ chromowanie/ malowanie innych elementów. widziałem kiedyś dobry patent; gościu ściągnął wygłuszenie i we wnęki w masce przykleił wypolerowaną na lustro blachę nierdzewną. konkretnie to wyglądało
- brylant3229
- Forum Audi A8