[S8 D2 98 ] wycie "jęczenie" skrzyni 5hp24
[S8 D2 98 ] wycie "jęczenie" skrzyni 5hp24
Witam
Mam problem. Od niedawna słyszę niepokojące dźwięki dochodzące ze skrzyni biegów. W pozycji p przy "przegazowaniu" słychać jakby wyło łożysko. W czasie jazdy tez słychać ale mniej. Co to może być? Zaznaczę że skrzynia jest wymieniona ale na używaną.
Mam problem. Od niedawna słyszę niepokojące dźwięki dochodzące ze skrzyni biegów. W pozycji p przy "przegazowaniu" słychać jakby wyło łożysko. W czasie jazdy tez słychać ale mniej. Co to może być? Zaznaczę że skrzynia jest wymieniona ale na używaną.
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2014, 09:03 przez peternal, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolego, a może to wcale nie skrzynia tylko coś takiego jak odma. U mnie jak kupiłem było bardzo podobnie wycie, jęczenie i też myślałem, że skrzynia. To dawała właśnie odma, po wymianie spokój z jękami. Zdejmij górną pokrywę silnika, tam jest taka czarna okrągła puszka. Poproś kogoś żeby przy gazował, a ty słuchaj
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
Mogę sprecyzować temat. Dzisiaj troche pojezdziłem. Przy zimnej skrzyni i silniku problemu nie ma. Wszystko chodzi dobrze. W momęcie rozgrzania skrzyni - muszęzrobic około 15-20km- słychać w szczególności na niskich biegach przy kazdej zmianie biegu dźwięk jakby łożysko wyło. Dzwięk narazsta (w trakcie zmiany biegu) i jak juz skrzynia wrzuci bieg znów się wycisza. Poza zmianami biegu - podczas jazdy na jakims biegu- tez delikatnie słychac ale nie zawsze. Na wyzszych biegach jest lepiej.
skrzynia wrzuca wszystkie biegi dobrze nie ma opoznien. Nie wiem jaki jest poziom oleju ale powinien byc ok bo gosc co zakladał skrzynie mówił ze dolał oleju i jest stan.
skrzynia wrzuca wszystkie biegi dobrze nie ma opoznien. Nie wiem jaki jest poziom oleju ale powinien byc ok bo gosc co zakladał skrzynie mówił ze dolał oleju i jest stan.
-
- Forum Audi A8