części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

[D2 preFL] problem: lusterka, otwieranie kluczykiem

michalevox
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 preFL] problem: lusterka, otwieranie kluczykiem

Post autor: michalevox » 20 kwie 2014, 01:27

Witam, mam problem z lusterkami oraz kluczykiem. Zacznę od lusterek. Problem wyglada tak, ze nie moge ich ustawić, jak zakładam je to tylko jedno sie składa (prawe) bezpieczniki sprawdzone. Kolejnym problemem jest kluczyk, a mianowicie dwa kluczyki gdyż otwieranie z pilota raz działa raz nie. Co z tym zrobic, da sie wyczyścić jakos ta "podczerwień" czy cos. Jestem w tym ziolony. Pozdrawiam

ernesto

Post autor: ernesto » 20 kwie 2014, 07:08

Co do lusterek to temat znany. Lusterka się zastały. Jedni stosują środki bezpośrednie by mu pomóc się złożyć. Ja aplikowałem wd-40 wężykiem parę razy. Po dwóch dniach zaczęło się składać ale się przycinało i nie chciało otworzyć. Ręcznie mu pomogłem i otworzyło się. Aplikacja wd-40 ciąg dalszy i teraz chodzi jak malina.

Co do podczerwieni to może baterie już się kończą.

michalevox
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: michalevox » 20 kwie 2014, 11:33

Spróbuje z wd40, tylko ja ich wogóle nie mogę ustawić za pomocą joysticka przy drzwiach. W kluczyku baterie wymienione, i jak i na nowych tak na starych w drugim kluczyku raz zadziała raz nie.

ernesto

Post autor: ernesto » 20 kwie 2014, 12:30

Znaczy się nie ustawiają się? A składa się tylko jedno? Może winę ponosi sam przełącznik.

michalevox
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: michalevox » 20 kwie 2014, 14:20

tak, nie ustawiają się, a składa się jedno. później pójdę psiknąć tym wd40 w to jedno. rano je złożyłem później rozłożyłem i jak chciałem elektrycznie złożyć to coś się poruszyło, ale tak jakby coś blokowało. co do ustawień szkieł to będę musiał szukać powodu.

ernesto

Post autor: ernesto » 20 kwie 2014, 17:20

Od szkieł może być wina tego przełącznika w drzwiach. Musisz sprawdzić czy do lusterek dochodzi prąd

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl