[D2 98 ] Problem z otworzeniem drzwi od wewnątrz
[D2 98 ] Problem z otworzeniem drzwi od wewnątrz
Witam,
Panowie mam dziwny problem ;(
Wczoraj mój 2 letni kuzyn mega upodobał sobie moją A8 i tak pomajstrował w środku że prawdopodobnie włączył blokadę drzwi z tyłu - jedyny motyw to otworzenie ich z pilota lub z zewnątrz.
Jak odwrócić te specyfikacje ? bym mógl normalnie znów guzikiem w drzwiach kierowcy pozostałe drzwi otwierać ??
( dodam ze kuzyn nie pamięta jak to zrobił )
Panowie mam dziwny problem ;(
Wczoraj mój 2 letni kuzyn mega upodobał sobie moją A8 i tak pomajstrował w środku że prawdopodobnie włączył blokadę drzwi z tyłu - jedyny motyw to otworzenie ich z pilota lub z zewnątrz.
Jak odwrócić te specyfikacje ? bym mógl normalnie znów guzikiem w drzwiach kierowcy pozostałe drzwi otwierać ??
( dodam ze kuzyn nie pamięta jak to zrobił )
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2014, 14:30 przez Kordi, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolego Kordi, po pierwsze to jest temat o d3 więc ni w ząb Twoje pytanie tu nie pasuje.
Po drugie co do Twojego problemu, to na rancie drzwi przy samym zamku masz mały przesuwny przełącznik. Przestaw go do góry, a otwieranie drzwi z wewnątrz powróci.
Jeśli prześledziłbyś posty w tym temacie to na pewno sam znalazłbyś rozwiązanie.
Po drugie co do Twojego problemu, to na rancie drzwi przy samym zamku masz mały przesuwny przełącznik. Przestaw go do góry, a otwieranie drzwi z wewnątrz powróci.
Jeśli prześledziłbyś posty w tym temacie to na pewno sam znalazłbyś rozwiązanie.
problem - zamek
Przepraszam, że władowałem się z tematem do D3 ( jestem jeszcze laikiem forumowym ) lecz problem jest taki iż tego dzyndzla mam do góry jak już pisano ;(
drzwi tył - blokada
wszystko pracuje jak wcześniej - nie wiem co ten łepek mały nacisnął ale może jest jaka elektroniczna blokada poprzez dłuższe przytrzymanie guzika zamykania drzwi ??
Wszystko dzieje się mechanicznie. Nie widzę innego rozwiązania jak włączona blokada, wysunięcie się linki lub ewentualnie najgorsza z opcji to uszkodzenie samego zamka. To ostatnie mogło się stać nie koniecznie z przyczyn "Twojego majsterkowicza".
Porównaj jeszcze jak to jest z drugimi drzwiami. Pozycja blokady, praca klamki itp...
Porównaj jeszcze jak to jest z drugimi drzwiami. Pozycja blokady, praca klamki itp...
Ale o co chodzi, bo dopiero ten wpis przeanalizowałem? Chodzi Ci o ryglowanie drzwi? Myślę, że z Ernestem niepotrzebnie się produkowaliśmy. Śmiem sądzić, że Twój problem leży w tym, że po naciśnięciu przycisku blokady w drzwiach kierowcy nie odblokowują się drzwi. Tak?Kordi pisze:Jak odwrócić te specyfikacje ? bym mógl normalnie znów guzikiem w drzwiach kierowcy pozostałe drzwi otwierać ??
Wydzieliłem Ci nowy temat, aby w tym nie zaśmiecać.Kordi pisze:Przepraszam, że władowałem się z tematem do D3 ( jestem jeszcze laikiem forumowym )