części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 FL ALL ] Brak podświetlania w drzwiach i pod nogami

Awatar użytkownika
gtfan
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: gtfan » 06 maja 2014, 09:31

grzybek86 pisze:No to w wolnej chwili trzeba będzie sie tym zająć. A jest jakiś patent na wymianę samych mikrostykow bez całego zamka?
Jest, tylko wymaga trochę dłubania i zabawy. Trzeba wyciągnąć zamek, wyjąć plastikową obudowę mikrostyków, wygrzebać z niej żywię zakrywającą punkty lutownicze, odlutować stare mikrostyki, wygrzebać je z obudowy, wsadzić nowe, przylutować i zalać klejem na gorąco.
Jako zamiennika można użyć mikrostyków D2HW-A211D, delikatnie różnią się wymiarami ale pasują ;)
Four rings to rule them all

grzybek86
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: grzybek86 » 06 maja 2014, 11:30

Chłopaki chyba mam trop ale poprawcie jak sie mylę. Jak auto mi stalo miesiac po stluczce to padl mi aku i zamek byl tak zasniedzialy ze potraktowalem go delikatnie śrubokrętem i tak zostawiłem bo zamyka sie. Mam na podmianę wkladke tylko jakos czasu brak żeby zmienic. Moze cala sytuacja byc tym spowodowana? Czy w bagażniku nie ma mikrostyku?

grzybek86
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: grzybek86 » 06 maja 2014, 18:57

troche pogrzebałem i chyba wyjaśniło sie. rok temu miałem problem z odpływami w srodkowej konsoli z klkimy i efektem tego było mnóstwo wody pod nogami i kilka miesiecy jeżdzenia bez boczków i dywaników zeby wyschło. wziąłem teraz sie za sprawdzanie żarówek w drzwiach i pod nogami od strony kierowcy i nie było napiecia. przeszedłem od strony pasazera i w drzwiach tez zero i zauwazyłem ze pod nogami pasazeta podłaczenie jest na wierzchu zdjałem kabelki podpiałem i patrze jest na kabelkach 12V przeczyściłem i zaraz wszsytko ładnie zaczeło świecic i poki co świeci. widocznie jak woda odparowywała musiało skorodować troche bo jest na wierzchu a od strony kierowcy wszystko zabudowane. oby to było to.

grzybek86
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: grzybek86 » 07 maja 2014, 06:08

Eh jednak problemów ciag dalszy, po opisanym powyżej zabiegu wróciłem do auto godzinę później i znów brak podświetlania. Wkur.... Sie z calej sily przywalilem z piesci w podnóżek gdzie są przekaźniki i nagle wszystko znów dzialalo do samego wieczora a dzisiaj z rana znów nie działa. Dzisiaj mam plan sprawdzić przekaźniki moze to w nich jest problem. No chyba ze ten mikrostyk tak mnie w konia robi. Ale po tym co robiłem wczoraj to jakby tam gdzies styku brakowało ale hm sam juz nie wiem.

grzybek86
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: grzybek86 » 07 maja 2014, 17:49

temat chyba rozwiązany. nie dało mi to spokoju i dorwałem sie do przekaźników. okazało sie ze tan który odpowiada za podswietlania ma skorodowane styki i jest luźny wszystko poprawiłem i poki co działa. jak znow peoblem bedize to przekaźnik do wymiany

grzybek86
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: grzybek86 » 07 maja 2014, 20:46

grzybek86 pisze:temat chyba rozwiązany. nie dało mi to spokoju i dorwałem sie do przekaźników. okazało sie ze tan który odpowiada za podswietlania ma skorodowane styki i jest luźny wszystko poprawiłem i poki co działa. jak znow peoblem bedize to przekaźnik do wymiany
kurcze po godzinie wrociłem do samochodu ładnie wszsytko działało. pojechałem do sklepu, wrócil do auto ze sklepu i nie działa.
czy jest jeden czy wiecej przekaźników od tego?
czy jest wpinam przekaźnik w kostke to powinno być takie cykniecie jak elektro magnes?

ernesto

Post autor: ernesto » 07 maja 2014, 20:51

Masz tak ze wszystkimi drzwiami czy tylko wybrane?

grzybek86
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: grzybek86 » 07 maja 2014, 20:52

ze wszystkimi. albo świeci wszsytko ładnie ale nic nie świeci.

Jak bawiłem sie przekaźnikiem to to jak poruszałem to działało a jak miał luz to traciło sie
wiec moze usztywnic kostke

ernesto

Post autor: ernesto » 07 maja 2014, 20:54

A moduł komfortu ? Może z nim są problemy ?

grzybek86
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: grzybek86 » 07 maja 2014, 20:56

a gdzie go szukac i jak sprawdzic?
jeszcze dodam że jak wszystko działa ok to fis-ie pokazuje faktycznie które drzwi sa otwarte. jak przestaje świecic to wystarczy ze otworze jedne drzwi a pokazuje ze wszsytkie drzwi otwarte

ernesto

Post autor: ernesto » 07 maja 2014, 21:01

jednak chyba palnąłem głupotę bo w tym wątku pisze że nie posiadamy takowego modułu -> http://www.a8team.pl/d2-99-42pb-lpg-mod ... ?highlight

Dodano:

Wygrzebałem jeszcze coś takiego:
http://www.a8team.pl/s8-d2-00-modul-kom ... ?highlight
Ostatnio zmieniony 07 maja 2014, 21:17 przez ernesto, łącznie zmieniany 1 raz.

grzybek86
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: grzybek86 » 07 maja 2014, 21:06

no wlasnie tez tak kiedyys slyszale. juz sam nie wiem o co chodzi

jezeli ewidentnie byłyby to mikro styki w zamkach nie dzialalo by przy ruszaniu przekaznika

grzybek86
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: grzybek86 » 07 maja 2014, 22:21

grzybek86 pisze:no wlasnie tez tak kiedyys slyszale. juz sam nie wiem o co chodzi

jezeli ewidentnie byłyby to mikro styki w zamkach nie dzialalo by przy ruszaniu przekaznika
wie ktoś jakie powinno być napiecie na kostce do przekaźnika? czy jest ono stałe lub kiedy tam jest a kiedy nie ma?

grzybek86
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: grzybek86 » 09 maja 2014, 07:32

Witam temat rozwiązany. Winny okazał sie zimny lut w przekaźniki. Po zlutowaniu jest ok.

Awatar użytkownika
bazzzyl
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: bazzzyl » 11 maja 2014, 20:47

maciu pisze:do sprawdzenia: bezpiecznik S3 (15A) w rzędzie dolnym (brąz)

i przekaźnik
Czy ja coś przypadkiem nie mam popierdzielone w bezpiecznikach?

Obrazek

W 43 pusto, a pamiętam na pewno, że podświetlanie działało przez jakiś czas.
Dodatkowo jakoś te bezpieczniki "poprzestawiane" względem tego, co w schemacie (http://www.a8team.pl/d2-all-bezpiecznik-zapalniczki-vt1254.htm )

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl