[D2 ALL ] Odgrzybienie klimatyzacji
[D2 ALL ] Odgrzybienie klimatyzacji
Witam Panowie czy ktoś sam odgrzybiał klimę w a8 d2 ?Jak się do tego zabrać bo ja w tamtym roku miałem taki środek w pianie ,który wpuściłem przy silniczku nawiewu i ładnie go wciągało i efekt był dobry.Czy tak to można robić czy raczej nie odgrzybia to ewakulatora dobrze.
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2013, 23:24 przez PIPPEN, łącznie zmieniany 1 raz.
- pioter
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1998
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Piotr
Powinno wystarczyć ale zawsze można jeszcze poczytać :mrgreen: http://www.forum.klimatyzacja.pl/viewtopic.php?id=1098
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
U mnie było odgrzybiane jakimiś sprayami ze sklepu, potem ozonatorem i nic nie dało. Po czasie brzydki zapach sam odszedł. Do dziś nie wiem czy to był jakiś zwierz czy grzyb. Czasami gdy długo nie używam klimy to na początku jest brzydki zapach, podobny do sproszkowanego cementu, wie ktoś co to za woń?
Panowie a robią u was takie zabiegi jak osuszanie klimy a nie odgrzybianie, jest top trochę droższe ale robi sie to zadziej niż odgrzybianie, a polega to na zrobieniu próżni w układzie, co powoduje wyciągnięcie całej wody z układu i osuszacza i napełnienie świeżym gazem, jak to nie pomoże to chyba tylko pozostanie wymiana osuszacza o ile jest wymienny.
-
- Super Klubowicz
osuszacz jest jednorazowy. Ma w sobie granulat ktory pochlania wilgoc z ukladu, jego pojemnosc jest ograniczona. Jesli wiec uklad klimy byl z jakiegos powodu otwarty to osuszacz jest do smieci.
Aha i nie ma czegos takiego jak osuszanie ukladu od srodka, robienie prozni w ukladzie do czesc cyklu nabijania czynnikiem, ale jak ktos chce to moge mu takie cos zrobic.
Aha i nie ma czegos takiego jak osuszanie ukladu od srodka, robienie prozni w ukladzie do czesc cyklu nabijania czynnikiem, ale jak ktos chce to moge mu takie cos zrobic.
Masz problem z autem? Zapraszam:
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia
ostatnio na naszym czacie mozna bylo przezcytac ze odgrzybianie klimy polega na wsadzeniu jakiegos sprey k2 w kratki nawiewui na tym ma polegac odgrzybianie pomijam resszte tego co pisali...
tutaj fajny filmik na temaat przegladu klimatyzacji
ps odsmaze kotleta bo niektorzy chyba maja bledne myslenie
tutaj fajny filmik na temaat przegladu klimatyzacji
ps odsmaze kotleta bo niektorzy chyba maja bledne myslenie