[D2 ALL ] Zapalają się kontrolki od ABS i ESP.
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
[D2 ALL ] Zapalają się kontrolki od ABS i ESP.
Panowie o co chodzi jak w temacie coraz częściej zaświecają się te kontrolki.Po zgaszeniu silnika i ponownym odpaleniu gasną ,ale za jakiś czas znowu się zaświecają.Robi się tak nie w regularnych odstępach,raz cały dzień spokój a drugi raz po paru minutach.Panowie poradzcie co to może być albo od czego zacząć szukanie.Dzięki z góry za wszystko.
Ostatnio zmieniony 29 mar 2013, 13:44 przez 123mielony, łącznie zmieniany 2 razy.
- 123mielony
- Super Klubowicz
ja mam to samo, identyczne objawy. Z tą tylko różnicą że gdy zapalam rano a kontrolki ABS i ESP nie zgasna to zapala się EPC. jesli wyłącze zapłon i uruchomię ponowni a kontrolki ABS i ESP zgasną to EPC też gaśnie i jest ok. Niestety od wczoraj kontrolki pala się cały czas i nie chcą zgasnąć. nie mam jeszcze Vaginy, a nie mogę nigdzie dojechać z zapalonym EPC. Podłączę się więc pod ten problem.
Ostatnio zmieniony 29 paź 2010, 18:16 przez dokrat, łącznie zmieniany 1 raz.
- 123mielony
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
przerabialem temat u mnie mialem iodentyczne objawy i identyczny blad, jest kilka opcji albo uszkodzny sterownik ktory jest zintegrowany z pompa albo ktrosy z czujnikow pod siedzeniem ja na zimie mialem szykowac si ena wymiane czujnika pod siedzeniem ( przyspieszen bocznych tak mi zdiagnozowano) jednak jakies 2-3 miesiace temu pewnego dnia jak padla mi pompa paliwa to po jej wymianie jakims cudem zniknal mi blad abs esp i juz do dzis est spokoj a tez wyskakiwal blad 1435 oraz raz chodizlo idelanie innym razem swiecilo sie non stop i systemy nie działały dziwna sprawa:)