![]() |
![]() |
![]() |
[D2 ALL ] Gdzie szukać czujnika ciśnienia płynu hamulcoweg
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
[D2 ALL ] Gdzie szukać czujnika ciśnienia płynu hamulcoweg
Witam wszystkich,mam pytanie jak w temacie gdzie zlokalizować czujnik ciśnienia płynu hamulcowego.
Ostatnio zmieniony 28 mar 2013, 18:50 przez 123mielony, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Super Klubowicz
- 123mielony
- Super Klubowicz
Ja zbaraniałem,jeden mechanik twierdzi że jest wkręcany w korpus i widać go po otworzeniu maski,drugi mechanik twierdzi że w środku pompy abs-u,a serwis aso mówi mi wczoraj że u nich nie występuje taki czujnik tylko cała pompa .zeby było śmiesznie to koleś w sklepie że jest dostępny przez serwis 3-4 dni robocze i koszt 450zł.a nie którzy koledzy z forum stawiają znaki zapytania.I kto ma rację :?:
-
- Super Klubowicz
z tego co ja wiem byly pompy gdzie czujnik byl zintegrowany a byly teztakie w ktrocyh czujnik jest wkrecany ten wkrecany zazwyczaj zboscha jest dostepny koszt wlasnie nowego okolo 300-500zl ten drugi typ jest to integralna czesc pompy no chyba ze gdszies cos zle doczytalem al emnialem troche problemow z abs esp i troche tego sie nastudiowalem
- 123mielony
- Super Klubowicz
Kolego mam rozumieć że ten wkręcany to jest widoczny na zewnątrz pompy ,a jeśli go nie widać to trzeba całą pompę wymienić.tomekzabrze pisze:z tego co ja wiem byly pompy gdzie czujnik byl zintegrowany a byly teztakie w ktrocyh czujnik jest wkrecany ten wkrecany zazwyczaj zboscha jest dostepny koszt wlasnie nowego okolo 300-500zl ten drugi typ jest to integralna czesc pompy no chyba ze gdszies cos zle doczytalem al emnialem troche problemow z abs esp i troche tego sie nastudiowalem