![]() |
![]() |
[D3 05 3.0TDI ] Wiązka czujnika poziomu płynu spryskiwaczy
-
- Forum Audi A8
[D3 05 3.0TDI ] Wiązka czujnika poziomu płynu spryskiwaczy
Mam powracający problem z czujnikiem poziomu płynu do spryskiwacza, kupiłem nowy czujnik, było ok jakiś czas, ale od wczoraj znowu komunikuje koniec płynu, a zbiornik jest pełen... Ktoś podpowie jak przebiega wiązka do tego czujnika, może uda mi się namierzyć uszkodzony przewód lub go wymienić...
Ostatnio zmieniony 23 cze 2014, 01:13 przez unknownuser, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi A8
- Doc
- Administrator
- Moje auto: A8 D2
- Rocznik: 1995
- Silnik: V8 3.7
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Andrzej
unknownuser, trzeba by sprawdzić fizycznie czy jest czujnik lub sprawdzić kodowanie ale skoro wyświetla ci się na teście to zaczął bym od czujnika. Chyba musisz nadkole odkręcić. Ewentualnie zmiana kodowania 10 min i po sprawie.
2009-04-28 godzina 21:40 - założyciel forum A8Team.PL. Ps: Polecam iParts.pl
-
- Forum Audi A8
Problem zlokalizowany, jednak miałem przerwany wężyk i płyn uciekał + wypięte oba spryskiwacze lamp. Tutaj mam kolejne pytanie czy Wam także z każdorazowym użyciem spryskiwacza szyby włączają się spryskiwacze lamp (przy zapalonych światłach oczywiście)? Jeżeli tak to czy również uruchamiają się w taki dość dziwny dla mnie sposób: włączam spryskiwacz, leci na szybę i w tym samym momencie zaczyna lecieć na lewą lampę, a dopiero potem na prawą lampę? W poprzednim aucie najpierw leciało mi na szybę, a potem równocześnie na obie lampy.
Dokładnie. Przy czym, jeśli poziom płynu będzie niski, to będzie spryskiwać tylko szybę, a spryskiwacze lamp pozostaną nieaktywne.shaqal pisze:W A8 spryskiwacze są elektryczne i nie spryskuja sie jednocześnie, żeby nie stracic widoczności w nocy, zawsze świeci jedna lampa. W dodatku jest to efektywniejsze ponieważ cale ciśnienie kierowane jest na jedną lampę a nie na dwie jednocześnie.
Bądź dobry jak chleb.