Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D3 05 3.0TDI ] Wiązka czujnika poziomu płynu spryskiwaczy

unknownuser
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D3 05 3.0TDI ] Wiązka czujnika poziomu płynu spryskiwaczy

Post autor: unknownuser » 29 maja 2014, 08:22

Mam powracający problem z czujnikiem poziomu płynu do spryskiwacza, kupiłem nowy czujnik, było ok jakiś czas, ale od wczoraj znowu komunikuje koniec płynu, a zbiornik jest pełen... Ktoś podpowie jak przebiega wiązka do tego czujnika, może uda mi się namierzyć uszkodzony przewód lub go wymienić...
Ostatnio zmieniony 23 cze 2014, 01:13 przez unknownuser, łącznie zmieniany 2 razy.

unknownuser
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: unknownuser » 29 maja 2014, 14:22

Jeżeli nikt nie wie, to może chociaż jest opcja wyłączenia komunikatu na FIS? Zmienić kodowanie lub coś podobnego?

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Moje auto: A8 D2
Rocznik: 1995
Silnik: V8 3.7
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG
Imię: Andrzej

Post autor: Doc » 02 cze 2014, 00:22

unknownuser, trzeba by sprawdzić fizycznie czy jest czujnik lub sprawdzić kodowanie ale skoro wyświetla ci się na teście to zaczął bym od czujnika. Chyba musisz nadkole odkręcić. Ewentualnie zmiana kodowania 10 min i po sprawie.
2009-04-28 godzina 21:40 - założyciel forum A8Team.PL. Ps: Polecam iParts.pl

unknownuser
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: unknownuser » 07 cze 2014, 22:49

Problem zlokalizowany, jednak miałem przerwany wężyk i płyn uciekał + wypięte oba spryskiwacze lamp. Tutaj mam kolejne pytanie czy Wam także z każdorazowym użyciem spryskiwacza szyby włączają się spryskiwacze lamp (przy zapalonych światłach oczywiście)? Jeżeli tak to czy również uruchamiają się w taki dość dziwny dla mnie sposób: włączam spryskiwacz, leci na szybę i w tym samym momencie zaczyna lecieć na lewą lampę, a dopiero potem na prawą lampę? W poprzednim aucie najpierw leciało mi na szybę, a potem równocześnie na obie lampy.

shaqal
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: shaqal » 11 cze 2014, 22:00

W A8 spryskiwacze są elektryczne i nie spryskuja sie jednocześnie, żeby nie stracic widoczności w nocy, zawsze świeci jedna lampa. W dodatku jest to efektywniejsze ponieważ cale ciśnienie kierowane jest na jedną lampę a nie na dwie jednocześnie.

Awatar użytkownika
pebo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pebo » 14 cze 2014, 23:36

shaqal pisze:W A8 spryskiwacze są elektryczne i nie spryskuja sie jednocześnie, żeby nie stracic widoczności w nocy, zawsze świeci jedna lampa. W dodatku jest to efektywniejsze ponieważ cale ciśnienie kierowane jest na jedną lampę a nie na dwie jednocześnie.
Dokładnie. Przy czym, jeśli poziom płynu będzie niski, to będzie spryskiwać tylko szybę, a spryskiwacze lamp pozostaną nieaktywne.
Bądź dobry jak chleb.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl