[D2 00 3.3TDI ] Jak ustawić maskę
[D2 00 3.3TDI ] Jak ustawić maskę
Witam. Gdy wymieniali mi rozrząd w serwisie (wiem dawno temu ) to źle ustawili maskę tzn. po jednej stronie jest taka wielka luka, a po drugiej nie ma żadnej. Przedtem było wszystko git maska była prościutko. Co muszę zrobić, odkręcić aby tą maskę ustawić na prosto?? :O
Maskę ustawisz na zawiasach - wystarczy poluzować mocowanie i tam masz trochę luzu do ustawienia wzgledem błotników, a odnośnie pasa (domykanie) za pomocą tych wystajacych elementów z maski które trzymaja maskę po zamknieciu - trzeba poluzować śrube i można wkręcając lub wykręcając ten element regulować jak mocno maska się domyka.
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
Próbowałem poruszyć tą regulację, ale nie za bardzo wiem jak.sylwekr pisze:Maskę ustawisz na zawiasach - wystarczy poluzować mocowanie i tam masz trochę luzu do ustawienia wzgledem błotników, a odnośnie pasa (domykanie) za pomocą tych wystajacych elementów z maski które trzymaja maskę po zamknieciu - trzeba poluzować śrube i można wkręcając lub wykręcając ten element regulować jak mocno maska się domyka.
Włożyłem śrubokręt w oznaczoną szczelinę, siłowałem się ale nic, nie chciało puścić.
Jak to dziadostwo ruszyć?