Witam mam problem z xenonami, otóż po włączeniu przez jakiś czas jest dobrze, aż do momentu gdy jeden xenon ''mrógnie'', i po kilku sekundach się wyłącza i FIS pokazuje mi przepaloną żarówkę. Wtedy wystarczy że wyłącze i włącze światła, i znowu po jakimś czasie to się powtarza.
Dodam że drógi xenon świeci prawidłowo przez cały czas.
W czym może być problem ?
![]() |
![]() |
![]() |
[D2 01 3.7PB/LPG ] Xenon - problem
-
- Forum Audi A8
- karol208
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D2
- Rocznik: 1994
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Karol
Nie jest to nowe niestety. U mnie działo się podobnie z tym że miał straszne problemy z odpaleniem. Odpalałem silnik, wciskałem D i zapalałem światła i wtedy za każdym razem FIS Zonk.
Ponowne załączenie raz pomagało raz nie czasami kilka razy musiałem klikać by zaskoczył. W moim przypadku pomogło przeczyszczenie wtyczek tych co zapinasz do lampy. Nie zaszkodzi spróbować. W końcu dużo roboty z tym nie jest.
Ponowne załączenie raz pomagało raz nie czasami kilka razy musiałem klikać by zaskoczył. W moim przypadku pomogło przeczyszczenie wtyczek tych co zapinasz do lampy. Nie zaszkodzi spróbować. W końcu dużo roboty z tym nie jest.
- robertas
- Super Klubowicz
Kolego, zamien zarniki miejscami... Jak bedzie mrugac w drugiej lampie to przetwornice i zasilanie bedziesz mial dobre w obu... I pozostanie juz pewny problem z wymiana obu zarnikow... A jesli wciaz bedzie mrugac ta sama lampa, to wiadomo ze trzeba szukac problemu z przetwornica, lub jej wyjsciem albo wejsciem 

- pioter
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1998
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Piotr
-
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D2
- Rocznik: 2001