[D3 ALL ] Poblem z radiem oraz CD - zacina się
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
- orkaskawina
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
Dziś zauważyłem że podczas przerw w graniu również jakby od nowa włączał się telefon (nie jest używany, nie ma w nim karty SIM) i ewidentnie słychać cykanie przekaźnika w okolicy tylnej półki, czy jest tam jakiś przekaźnik odpowiedzialny za audio jeśli tak jak się do niego dostać? Odnoszę wrażenie że winny temu jest przekaźnik. Bardzo proszę o pomoc.
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
No fajnie by było jak byś coś zdziałał w temacie, bo ja nie mam pojecia co to moze być. Wyglada jak by się na chwile wyłączał prąd bo jak by czyta płytę od nowa i telefon od nowa sie uruchamia. Z tyłu na półce pod szyba sa jakies przekazniki bo podczas przerwy z tamtad własnie dochodzi cykanie?Może jakis schemat jak tam się dostać?
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
Coś udało mi sie wyczytać że może problem leży po stronie modułu bluetooth obsługującego telefon, w kilku autach nie tylko A8 występuje taki problem, ale czy to napewno to nie wiem, bardziej zastanawia mnie cyckanie przekaźnika podczas tych przerw, wie ktoś może jak dostać sie do tylnej półki i czy jest tam jakiś przekaźnik?
-
- Forum Audi A8
Bartek, a czy Ty masz ten telefon na stałe podłączony? I moduł BT także? Czy korzystasz z nich? Można zrobić taki myk - zmienić kodowanie albo dezaktywować telefon i moduł BT i sprawdzić, czy nadal występuje przerywanie dźwięku. Nawigacja też steruje dźwiękiem. Jeśli problem zniknie, to znaczy że któryś z modułów (telefon lub BT) działa nieprawidłowo. A CP może włączyć się np. przy złym zaprogramowaniu akumulatora, podłączaniu na krótko w akumulator prostownika lub aktualizacji MMI.
Bądź dobry jak chleb.
-
- Forum Audi A8
Właśnie o to chodzi że nie korzystam z niego na forum a6 znalazłem taki wątek http://www.a6klub.pl/viewtopic.php?t=17772 wygłada to tak jak u mnie. Ale nie wiem czy w a8 dojście do tego modułu jest takie samo bo szkoda mi rozbierac to wszystko na darmo.