Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D2 99 4.2PB/LPG ] Schowek pasażera

Many
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 99 4.2PB/LPG ] Schowek pasażera

Post autor: Many » 21 sie 2014, 16:35

Witam.
Wymieniałem ostatnio schowek który się nie domykał, może i nie potrzebnie. Kupiłem drugi po lifcie wraz z osłoną poduszki. Po zamontowaniu okazało się że osłona odstaje za bardzo i nieestetycznie to wygląda a schowek otwiera się i zamyka tylko przy użyciu siły. Z tego co wiem to powinien sam "wyjeżdżać". Czy jest jakaś regulacja która pozwoli na ustawienie schowka a co za nim idzie osłony poduszki?
Ostatnio zmieniony 22 sie 2014, 07:27 przez Many, łącznie zmieniany 3 razy.

ernesto

Post autor: ernesto » 21 sie 2014, 22:14

A czy boczek tunelu środkowego po stronie pasażera jest prawidłowo zamontowany ? Bo on ma duży wpływ na działanie schowka. Jeśli będzie odstawał to będzie ocierał o schowek i go będzie krzywiło. To skutkuje tym że trzeba nim jebut potrzas zamykania i podczas otwierania nie wysunie się sam

Many
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Many » 22 sie 2014, 18:49

Schowek ociera o zewnętrzną ścianę tunelu , a efekt jat dokładnie taki jak opisałeś. ;( sprawdzę dokładnie może coś faktycznie jest do poprawy.

ernesto

Post autor: ernesto » 22 sie 2014, 23:55

Rozbierz środkowy panel. jest przykręcony jedną śrubą. Może po prostu to kwestia złego montażu. U mnie było podobnie, okazało się że źle siadło. Jak bawiłem się z sączkami to udało mi się to poskładać tak jak powinno być. Czyli idealnie trafić w otwór w którym powinna być śruba mocująca.

Awatar użytkownika
puzzel1
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: puzzel1 » 24 sie 2014, 16:10

ja jak zdemontowałem u siebie schowek pasażera i zamontowałem z powrotem, to zamykał się ciężko, trzeba było mocno trzasnąć. Teraz już chodzi normalnie, jakby sie rozchodził

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl