części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

[D3 05 4.2TDI ] Pisk z okolic filtra paliwa

Bartek87
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D3 05 4.2TDI ] Pisk z okolic filtra paliwa

Post autor: Bartek87 » 06 wrz 2014, 19:29

Witam,
tydzień temu w ASO VW wymieniałem olej w silniku, skrzyni biegów z kompletem filtrów. Podczas odkręcania filtra paliwa złamaniu uległ zawór ( taki mały czarny) ASO wymieniło go na nowy, dziś jadąc nad morze usłyszałem dziwny pisk i świst podczas jazdy, i to bez reguły czy dodaje gaz czy puszczam, w obu przypadkach potrafi zapiszczeć. Podczas postoju słychać pisk ciągły jak na filmiku. Dodam, że uruchamiając auto po postoju przez jakiś czas nie słychać tego pisku, dopiero po pewnym czasie zaczyna piszczeć już ciągle. Proszę o pomoc co może być tego przyczyną ?? czy można z tym jeździć parę dni bo na dniach nie będę miał czasu by podjechać do serwisu, zresztą do tego ASO już nie pojadę bo po wizycie nie dokręcili mi osłony pod silnikiem i ją zgubiłem na autostradzie ...

giganteusz
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: giganteusz » 07 wrz 2014, 08:39

fachury jak u miętka w stodole jedź do ASO skargę pi....ij, awanturę zrób za tą osłonę pod silnikiem

ten pisk to jakby powietrze ciśnienie wybijało popatrz sam przy filtrze
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2014, 10:01 przez giganteusz, łącznie zmieniany 1 raz.

aro51
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: aro51 » 07 wrz 2014, 18:01

Nie rozumiem takiego zachowania. Pierwsze co bym zrobil to wlasnie do nich pojechal.

Bartek87
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Bartek87 » 07 wrz 2014, 19:59

Z osłoną już u nich byłem i założyli na swój koszt nową. Z tym piskiem podjade pod koniec tygodnia, a teraz chciałbym się dowiedzieć czy przyczyna tkwi w niewłaściwej wymianie filtra czy jest to inna przyczyna ?. Jak osłona odpadła mi po 5km od odebrania auta z aso to próbowali mi wmówić, że w krawężnik uderzyłem albo zwierzę... Z tym piskiem też pewnie beda sie wypierali, ze z ich strony bylo wszystko okej stąd ten temat.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl