![]() |
![]() |
![]() |
[D3 06 ] Please check navigation DVD
[D3 06 ] Please check navigation DVD
Witam
Od czasu powrotu z Grecji moja navi szwankuje... pojawia się(ostatnio cały czas) napis please check navigation dvd ..
reset mmi zrobiony (nic nie daje) wkładałem też inne płyty (nie mam orginalnej wszystkie nagrywane) soft mam najnowszy( z map 2014) wszystko chulało - błąd pojawiał się sporadycznie .... teraz cały czas
vcds mówi tyle
1 Fault Found:
02927 - DVD Read Error
000 - -
Freeze Frame:
Fault Status: 01100000
Fault Priority: 6
Fault Frequency: 66
Reset counter: 220
Mileage: 122077 km
Time Indication: 0
Date: 2014.08.29
Time: 15:49:46
Freeze Frame:
Hex Value: 0x5407
Hex Value: 0x3061
Hex Value: 0x0201
Hex Value: 0x0204
teraz wrzuciłem dvd cleaning disk..pojeżdżę z nim kilka dni
jakieś sugestie?
ja spróbuje nagrać nowy dysk zobaczymy
Od czasu powrotu z Grecji moja navi szwankuje... pojawia się(ostatnio cały czas) napis please check navigation dvd ..
reset mmi zrobiony (nic nie daje) wkładałem też inne płyty (nie mam orginalnej wszystkie nagrywane) soft mam najnowszy( z map 2014) wszystko chulało - błąd pojawiał się sporadycznie .... teraz cały czas
vcds mówi tyle
1 Fault Found:
02927 - DVD Read Error
000 - -
Freeze Frame:
Fault Status: 01100000
Fault Priority: 6
Fault Frequency: 66
Reset counter: 220
Mileage: 122077 km
Time Indication: 0
Date: 2014.08.29
Time: 15:49:46
Freeze Frame:
Hex Value: 0x5407
Hex Value: 0x3061
Hex Value: 0x0201
Hex Value: 0x0204
teraz wrzuciłem dvd cleaning disk..pojeżdżę z nim kilka dni
jakieś sugestie?
ja spróbuje nagrać nowy dysk zobaczymy
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2014, 11:29 przez Endrju_b, łącznie zmieniany 2 razy.
Też mam tak np w upalne dni ;P jak wyjmę płytę to jest gorąca, że ledwo sie ją trzyma... chwile ostygnie na postoju (kawa w jakiejś stacji benzynowej), wkładam i dalej działa i jadę 
Warto przeczyścić laser i reszte klamotów w środku.

Warto przeczyścić laser i reszte klamotów w środku.
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG
Już wymontowane dvd , ku mojemy zdziwieniu radio wogołe nie działa kiedy jednostka jest wypięta?!!
jest to becker be6364 z 2005 roku
wyslałem do jednego magika prośbe o dobór lasera (cena akceptowalna)
pytanie jedno.. jest gdzieś może instrukcje jak taki laser zdemontowac i zamontowac bezpieczenie?
nie chcę eksperymentować 800 stówek za nowy plus kombinacja z jakąś adaptacją mi się nie uśmiecha
jest to becker be6364 z 2005 roku
wyslałem do jednego magika prośbe o dobór lasera (cena akceptowalna)
pytanie jedno.. jest gdzieś może instrukcje jak taki laser zdemontowac i zamontowac bezpieczenie?
nie chcę eksperymentować 800 stówek za nowy plus kombinacja z jakąś adaptacją mi się nie uśmiecha
tłoczona płyta zamówiona.. skoro wyciągnąlem dvd to poszykałem gdzie jest ten laser... znalazłem -można delikatnie go wyczyścić bez demontażu(którego dla nieobeznanych z tematem zdecydowanie nie polecam)
duże kółko miejsce lasera
deliktanie należy nacisnąć blaszkę oznaczoną strzałką . .włożyć cieniutki patyczek z watką lub inny bezpieczny przyrząd czyszczący
i wyczyszcić...
przyjedzie płyta zobaczymy.. narazie po czyszczeniu zamontowałem spowrotem , kupowanie lasera za 100-200 pln (czytaj chińskiego taniego zamiennika) nie ma specjalnie sensu
duże kółko miejsce lasera
deliktanie należy nacisnąć blaszkę oznaczoną strzałką . .włożyć cieniutki patyczek z watką lub inny bezpieczny przyrząd czyszczący

przyjedzie płyta zobaczymy.. narazie po czyszczeniu zamontowałem spowrotem , kupowanie lasera za 100-200 pln (czytaj chińskiego taniego zamiennika) nie ma specjalnie sensu
- orkaskawina
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2008
- Silnik: W12 6.0
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Krzysztof