![]() |
![]() |
[D2 00 3.3TDI ] gasnie powyzej 3tys obrotow
[D2 00 3.3TDI ] gasnie powyzej 3tys obrotow
witam wszystkich!
problem tak jak napisalem w temacie, nie dzieje sie tak zawsze. Moze ktos mial podobny przypadek? Prosze o ppomoc
pozdrawiam mateusz
problem tak jak napisalem w temacie, nie dzieje sie tak zawsze. Moze ktos mial podobny przypadek? Prosze o ppomoc
pozdrawiam mateusz
-
- Super Klubowicz
Raczej wdaje mi się że jedynie co mogło by się dziać to nierówno by chodził.
Na moje oko będzie problem z czujnikiem położenia wału, na postoju dzieje się to samo ?
Po przekroczeniu pewnej wartości auto gaśnie ?
A jak zgaśnie musisz go kręcić czy czy odpala od strzału?
Dzieje się tak na ciepłym czy na zimnym czy bez znaczenia ?
Możliwe że w tym momencie gubi sygnał. Błędu może nie wysypać, albo wysypie ale będzie jako sporadyczny.
Podstawa komp i odczyt błędów.
Takie gadanie mechanika to w ogóle nie bierz pod uwagę. Równie dobrze mógł powiedzieć że turbiny padły.
Widzę że był podpinany. Nic ECU nie wysypał, żadnego błędu ? Nie chce mi się w to wierzyć. Albo po prostu ktoś próbuje naciągnąć Cię na koszta.
Na moje oko będzie problem z czujnikiem położenia wału, na postoju dzieje się to samo ?
Po przekroczeniu pewnej wartości auto gaśnie ?
A jak zgaśnie musisz go kręcić czy czy odpala od strzału?
Dzieje się tak na ciepłym czy na zimnym czy bez znaczenia ?
Możliwe że w tym momencie gubi sygnał. Błędu może nie wysypać, albo wysypie ale będzie jako sporadyczny.
Podstawa komp i odczyt błędów.
Takie gadanie mechanika to w ogóle nie bierz pod uwagę. Równie dobrze mógł powiedzieć że turbiny padły.
Widzę że był podpinany. Nic ECU nie wysypał, żadnego błędu ? Nie chce mi się w to wierzyć. Albo po prostu ktoś próbuje naciągnąć Cię na koszta.
-
- Forum Audi A8
-
- Super Klubowicz
Oczywiscie ze jest to mozliwe. Jesli CR gasnie przy przyspieszaniu to zazwyczaj problem jest z wtryskami. Wyciagaj wszystkie i do sprawdzenia.mateja00 pisze:gasnie jak dobrze dam po garach, byłem na kompie i powiedział ze jeden wtrysk jest padniety, jest to możliwe?
Masz problem z autem? Zapraszam:
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia
- -V-I-R-U-S-
- Forum Audi A8
Na 200% Czujnik ciśnienia paliwa lub zawór regulacji ciśnienia paliwa (jeżeli na kompie wyskoczy błąd 17428 - Regulacja ciśnienia paliwa. Przekroczona wartość regulacji) Jeden jak i drugi znajduje się na rozdzielaczu paliwa (po przeciwnuch stronach)
Sprawdź na kompie czy masz taki błąd. Jeżeli jest to napiszę Ci co możesz zrobić by nie wjeb...ać się w koszta. Trzeba zacząć od najtańszych rzeczy bo sprawdzenie wtrysków swoje kosztuje.
pozdrawiam Kudłaty
Sprawdź na kompie czy masz taki błąd. Jeżeli jest to napiszę Ci co możesz zrobić by nie wjeb...ać się w koszta. Trzeba zacząć od najtańszych rzeczy bo sprawdzenie wtrysków swoje kosztuje.
pozdrawiam Kudłaty
Kudłaty