A8 LIFT Klimass1
A8 LIFT Klimass1
Jako że przyszła pora na zmiany (ósemka ojca 4.2 zostaje nadal w rodzince) ale ja postanowiłem sobie zrobić drobne zakupy i kupić w końcu wymarzone auto . Padło na A8 D2 po lifcie. Auto takie jakie zawsze chciałem mieć , jedyne co nie jest po mojej myśli to motor bo to 2.5tdi no ale nadrabia że to quattro i 180 a nie 150km jak preLift Ale cena była ok. Teraz pare detali żeby wszystko miało ręce i nogi . Zderzaki lecą całe w kolor jak i progi.
Wnętrze jest chęć aby zmienić ale póki co chyba to idzie na drugi plan bo są inne wydatki jeszcze ) Motor wymaga trochę serca i pieniążków.
Z ciekawszych dodatków to posiada :
Łopatki zmiany biegów w kierownicy
Elektrycznie regulowane fotele przód
Xenon+Sprysk
Nawigacja-mała na liczniku + czytnik w bagażniku
Dodatki z alkantary na boczkach
Lusterka fotochromowe
Felgi z mojego poprzedniego auta 17" z A6 ogólnie wzór z modelu C6 , ja je miałem w C5.
Wnętrze jest chęć aby zmienić ale póki co chyba to idzie na drugi plan bo są inne wydatki jeszcze ) Motor wymaga trochę serca i pieniążków.
Z ciekawszych dodatków to posiada :
Łopatki zmiany biegów w kierownicy
Elektrycznie regulowane fotele przód
Xenon+Sprysk
Nawigacja-mała na liczniku + czytnik w bagażniku
Dodatki z alkantary na boczkach
Lusterka fotochromowe
Felgi z mojego poprzedniego auta 17" z A6 ogólnie wzór z modelu C6 , ja je miałem w C5.
Ostatnio zmieniony 09 paź 2014, 12:31 przez Klimass1, łącznie zmieniany 1 raz.
bardzo ładna audiczka,jak o motor dbali to pochodzi jeszcze
dopisz coś jeszcze bo pusto i nie wiem czy moderatorzy się nie czepią
Pozdrawiam
dopisz coś jeszcze bo pusto i nie wiem czy moderatorzy się nie czepią
Pozdrawiam
Byłe ze stajni audi
A6 C5 2.4 w Quattro
A6 C5 2.5 TDI w Ośce
A6 C5 2.5 TDI w Quattro
S4 C4 2.2 Turbo 300+ w Quattro
A8 D2 2.5 TDI w Quattro
Teraz
Szukam A/S8 4.2 ????jak coś to pisać pw
A6 C5 2.4 w Quattro
A6 C5 2.5 TDI w Ośce
A6 C5 2.5 TDI w Quattro
S4 C4 2.2 Turbo 300+ w Quattro
A8 D2 2.5 TDI w Quattro
Teraz
Szukam A/S8 4.2 ????jak coś to pisać pw
Tak drzwi się trochę różnią ale szczerze to tylko na zdjęciu tak tragicznie wygląda
No akurat o motor nie dbali i ja kupiłem ją z uszkodzoną panewką . Ale mam już drugi silnik z pewnej ósemki od znajomego z nowymi wałkami rozrządu i będę przekładać w przyszłym tygodniu z ojcem . Teraz dopóki silnik na wierzchu to uszczelniam wszystko na gotowo żeby żadnych wycieków nie było. Wszystkie uszczelki jakie tylko są w tym silniku będą nowe. W międzyczasie jak przód zrzucę do wyciągania silnika to zderzaki zawiozę do lakiernika żeby je odświeżyć i doły w kolor pomalować
[ Dodano: 2014-10-09, 12:26 ]
Przed chwilą właśnie części zamawiałem , rozrząd nowy pasek micro uszczelniacze wału itd... Buda autka jest na tyle zdrowa że warto w nią inwestować . Zresztą chce nią już trochę dłużej pojeździć
No akurat o motor nie dbali i ja kupiłem ją z uszkodzoną panewką . Ale mam już drugi silnik z pewnej ósemki od znajomego z nowymi wałkami rozrządu i będę przekładać w przyszłym tygodniu z ojcem . Teraz dopóki silnik na wierzchu to uszczelniam wszystko na gotowo żeby żadnych wycieków nie było. Wszystkie uszczelki jakie tylko są w tym silniku będą nowe. W międzyczasie jak przód zrzucę do wyciągania silnika to zderzaki zawiozę do lakiernika żeby je odświeżyć i doły w kolor pomalować
[ Dodano: 2014-10-09, 12:26 ]
Przed chwilą właśnie części zamawiałem , rozrząd nowy pasek micro uszczelniacze wału itd... Buda autka jest na tyle zdrowa że warto w nią inwestować . Zresztą chce nią już trochę dłużej pojeździć
No ojciec mechanik ale ja też po technikum mechanicznym więc razem grzebiemy hehe . Silnik już gotowy do przekładki , jak ją uruchomię zrobię jakąś fajną sesyjkę . Ale to może już po lakierniku jak zderzaki ogarnie .Apophis pisze:Preston ty już masz uczulenie na topreston81 pisze:drzwi lewy przod jakis inny kolor jest chyba co ?
Widze kolego że jesteś mechanik więc diesel dla ciebie nie straszny. Jak sam piszesz masz na stole,uszczelniasz i porobisz wszystko co trza i taki odnowiony wstawisz w auto.
Bedzie hulać
[ Dodano: 2014-11-04, 01:32 ]
Ósema ożyła w wolnej chwili strzele kilka fot