Po nie krótkich poszukiwaniach jestem od kilku tyg posiadaczem Audi a8 d3 przedlift w ciekawej opcji wyposażenia i jak dla mnie w najlepszej możliwej kolorystyce czyli czarny lakier i jasny beżowy środek .
Wyposażenie całkiem ciekawe mi:
Łopatki f1
Czytnik lini papilarnych
Keyless
Oba pakiety chrom
El klapa
Podświetlenie ambiente wew i zew
Solardach
Grzane stołki tył niestety brak 4 stref Klimy 
Fotele komfort
Przyciemnione szyby
Telefon
bose
Felgi 19 słoneczka opony zima 235
Niecały rok ma instalacja LPG STAG na 2 reduktorach wtryski HANA jeszcze dokładnie nie ogarniałem co dokładnie jest CHECK nie pali się a auto zbiera się pod czerwone pole bez spadków mocy mam nadzieje ze nie podbiera PB 
I to chyba wszystko z ciekawszych rzeczy
Auto wymaga gruntownego czyszczenia w środku poprzedni właściciel jest dość zajętym człowiekiem i nie przykładał uwagi do czystości a wiadomo jak jest przy jasnym środku .
Stan mechaniczny jest okej , nie doszukałem się wycieków , auto ma nowy kompresor za prawie 2 tys 4 nowe czujniki pneumatyki nie wiem ocb ale koszt 2 k auto podnosi się bardzo szybko , serwis skrzyni , nowe heble przód i tył ATE nowe wahacze i wspomniana już roczna instalacje lpg STAG
Auto jest godnym następcą mojej ex a6 c5 i jeśli będzie sprawował się dobrze to istnieje duza szansa ze zostanie już w rodzinie na zawsze:-) bo nie wyobrazam sobie jak na razie lepszego auta dla mnie niż d3 .
Plany wizualne:
-kpl przód Polift
-felgi 20 s8 albo s-line na lato na zime słoneczka + dystans
-polerka lakieru , polerka lamp tył ,lamp przód
-czyszczenie środka i konserwacja skór
Mechanika i elektryka:
-Serwis LPG
-rozrząd
-wymiana płynów
-opanowanie niedziałającego sterowania na kierownicy i f1
-niedomykająca się klapa elektryczna
-wymiana bateri w 2 gim kluczyku
-poprzedni właściciel wymieniał ekran fis czasami przy pierwszym odpalaniu przez 30s -1min nie działa póżniej jest już ok
-nie działa mi przycisk na klamce od kessy drzwi kierowcy reszta ok
-wyświetla mi bład zarówek ale to ze względu na wsadzone Ledy w miejsce postojowek
-wyswietla mi bład cisnienia w oponach sprawdzałem cisnienie wiec prawdopodobnie uszkodzony czujnik najchętniej to bym to wyłaczył bo na co to komu

-bład na jednym czujniku parkowania czujnik jest ok problem z obwodem musze to sprawdzic
Trochę tego jest ale najważniejsze dla mnie było to aby silnik skrzynia i pneumatyka były ok.
Kilka pytan do was :
-jest gdzies jakies kompedium wiedzy typu ile czego wchodzi oleju płynów jakie interwaly na wymiane czego
-jak wyjac przednie fotele do czyszczenia ?
-czy polecicie warsztat do wymiany rozrządu warszawa albo okolice Torunia ?
-jaki rozrząd polecacie ruville + conti czy Gates ? takie sprawdzałem ceny od 1400-1800 bez płynów i paskow wielorowkowych , jaka cena za wymiane jest rozsądna , w audi v6 wymieniałem za 400zł na blokadach tutaj Tyle samo roboty jest w sumie
-jak zdjąć kierownice nie widzę tam żadnych śrubek ?
-jak wyłączyć czujniki cisnienia opon ?
-jaki dystans wejdzie pod felgi słoneczka żeby Fele były n równo z nadkolem
Dodam ze posiadam vcds 12.12 garaz i jakies tam umiejętności mechaniczne ale do speca to mi daleko

Jeśli się komuś będzie chciało odpowiedzieć mi na jakieś z powyższych pytań bd bardzo wdzięczny
Fotki :
http://tufotki.pl/3N0yb
pozdrawiam