Zmiany na forum.
yasio, Witamy w mafii w pozytywnym słowa znaczeniu
Widzę w Twoim opisie:
Puki co los dał nam forum na którym możemy dzielić się Swoją wiedzą, nabierać doświadczeń, poznawać ludzi. Tu każdy jest równy nie zależnie czy jest się tylko miłośnikiem i większość czasu przemieszcza się autobusem czy posiada się auto salonowe za kilka stówek.
Tak powinno być i tak powinno pozostać. I ta ideologia niech będzie zaraźliwa dla wszystkich.
Widzę w Twoim opisie:
Klasyka jest piękna i warta poświęcenia uwagi. A8 też pomału chyli się ku klasyce ale jak z nią będzie tego nie wie nikt jak się ułoży historia.S sprzedana ale bedzie D3
Jest 100 C3 2.3 powrót do klasyki
Puki co los dał nam forum na którym możemy dzielić się Swoją wiedzą, nabierać doświadczeń, poznawać ludzi. Tu każdy jest równy nie zależnie czy jest się tylko miłośnikiem i większość czasu przemieszcza się autobusem czy posiada się auto salonowe za kilka stówek.
Tak powinno być i tak powinno pozostać. I ta ideologia niech będzie zaraźliwa dla wszystkich.
- dracus6662
- Super Klubowicz
ojtam ojtam panowie co chodzi o klasykę to długo bujałem sie audi 80 z 1979
zdjecie zapozyczone niestety nie mam juz zadnego z tamtych czasów to była rodzinna limuzyna z pojemnoscia 1,8 i manualna skrzynia 4 biegowa szkoda ze sprzedałem i załuje do dzis poszła za grosze chciałem pozniej odkupic zpowrotem ale za pozno gosc sie nia rozbił ;(
zdjecie zapozyczone niestety nie mam juz zadnego z tamtych czasów to była rodzinna limuzyna z pojemnoscia 1,8 i manualna skrzynia 4 biegowa szkoda ze sprzedałem i załuje do dzis poszła za grosze chciałem pozniej odkupic zpowrotem ale za pozno gosc sie nia rozbił ;(
Tiptronik wymiana oleju Audi
[URL=https://a6klub.pl/car-audio-c5/zmiana-z ... htmlZmiana z Symphony II na NAVIGATION PLUS A6 C5.[/URL]
[URL=https://a6klub.pl/car-audio-c5/zmiana-z ... htmlZmiana z Symphony II na NAVIGATION PLUS A6 C5.[/URL]
- dracus6662
- Super Klubowicz
Panowie kolega wcześniej dal dobry pomysł według mnie patrząc na iine fora to reklam to pół strony i nikomu nie przeszkadza to więc ja chciałbym rozwinąc kolegi pomysł a wiec :
rozmiszeczenie:
- pod ogłoszeniem motorline
rodzaj wyświetlania:
- tapeta szerokości motorline na zasadzie przwewijającego się paska lub zmieniającej sie tapety co kilka sekund lub sekundę
ilość samochodów:
- według mnie chyba nie więcej niż 10 aby to miało sens dotarcia do widza
wyświetlanie:
- na każdym foto warto by wstawić nick lub mały link do reszty zdjeć jak ktoś sie zainteresuje aaby wybierając konkretne zdjęcie moznabyło przekierowac na strone działu moje auto
długość emisji :
- aby kazdy z klubowiczy miał szanse wylansować swoje auto długosć emisji nie powinna wynosić więcej niż tydzień
opłata za lans musi być rzecz jasna ...
- i tu pozostawiam Wam wolne pole do popisu Panowie
- faktem jest że jest nas tu trochę i biorac pod uwagę ze kilka osób tygodniowo wrzuci swoje zdjęcie przez 4 tygodnie powinien być stały dochód moze to nie jakieś kokosy ale można spróbować tym również dziury na forum połatać
tylko czy będą chętni??
myślę że tak
ja piszę się odrazu w kolejke :p
i jeszcze inna dobroczynna korzyść bynajmniej raz w miesiacu ktos wzbogaci swoją galerię o nowe foto by się pokazać <aparat>
rozmiszeczenie:
- pod ogłoszeniem motorline
rodzaj wyświetlania:
- tapeta szerokości motorline na zasadzie przwewijającego się paska lub zmieniającej sie tapety co kilka sekund lub sekundę
ilość samochodów:
- według mnie chyba nie więcej niż 10 aby to miało sens dotarcia do widza
wyświetlanie:
- na każdym foto warto by wstawić nick lub mały link do reszty zdjeć jak ktoś sie zainteresuje aaby wybierając konkretne zdjęcie moznabyło przekierowac na strone działu moje auto
długość emisji :
- aby kazdy z klubowiczy miał szanse wylansować swoje auto długosć emisji nie powinna wynosić więcej niż tydzień
opłata za lans musi być rzecz jasna ...
- i tu pozostawiam Wam wolne pole do popisu Panowie
- faktem jest że jest nas tu trochę i biorac pod uwagę ze kilka osób tygodniowo wrzuci swoje zdjęcie przez 4 tygodnie powinien być stały dochód moze to nie jakieś kokosy ale można spróbować tym również dziury na forum połatać
tylko czy będą chętni??
myślę że tak
ja piszę się odrazu w kolejke :p
i jeszcze inna dobroczynna korzyść bynajmniej raz w miesiacu ktos wzbogaci swoją galerię o nowe foto by się pokazać <aparat>
Kolego nikt nie bedzie z klubowiczów płacił za własną "reklame" na stronie głownej tylko po to żeby ktoś sobie pooglądał jego audi.
Wręcz przeciwnie dział Nasze Auta jest przyblokowany dla świeżaków na prośbę klubowiczów głownie ze względów bezpieczeństwa.
Jednak jak ktoś chce sobie zrobić reklame własnego auta z banerkiem i tematem to (poza działem nasze auta) ma do tego pełne prawo w tym celu prosze się kontaktowac bezpośrednio z --> Doc'em
Wręcz przeciwnie dział Nasze Auta jest przyblokowany dla świeżaków na prośbę klubowiczów głownie ze względów bezpieczeństwa.
Jednak jak ktoś chce sobie zrobić reklame własnego auta z banerkiem i tematem to (poza działem nasze auta) ma do tego pełne prawo w tym celu prosze się kontaktowac bezpośrednio z --> Doc'em
- dracus6662
- Super Klubowicz
oczywiscie ze to dobrze ze dział nasze auta jest przyblokowany z oczywistych wzgledów jednakze reklama -zdjęcie z linkiem odsyłajacym do tego działu dla osób swiezych na forum moze pokazywac te sama informacje jak na wejsciu do tego działu,...
według mnie to kolega nie miał najgorszego pomysłu .... ja w sumie oczywiście po rozwinieciu jakotakim tez jestem za....
wszystko zależałoby ile by taka reklama miała wynosic za tydzień emisji... jezeli wys paru-parunastu pln to myślę że mogłoby to zadziałać ....
ale to tylko jedna z propozycji zapewne ktoś będzie miał lepsze
według mnie to kolega nie miał najgorszego pomysłu .... ja w sumie oczywiście po rozwinieciu jakotakim tez jestem za....
wszystko zależałoby ile by taka reklama miała wynosic za tydzień emisji... jezeli wys paru-parunastu pln to myślę że mogłoby to zadziałać ....
ale to tylko jedna z propozycji zapewne ktoś będzie miał lepsze
Szanowni Klubowicze
Nie tak dawno zmodyfikowalismy pkt 9 regulaminu forum,pozwole sobie go tu dla przypomnienia zacytować:
Są osoby co wykupuja reklame na forum,prowadzą działalność związaną też z motoryzacją.
I krzywdzące dla tych osób było to że kazdy pisał sobie co chciał,oferował się powszechnie nie mając żadnej reklamy na forum.
Reklamy są i będą komercyjne bo pomagają nam sie utrzymywać,jest to dośc oczywiste,że prowadzenie i utrzymywanie takiego forum musi swoje kosztować.
Od niedawna powstał jednak nowy problem zgłaszany do nas a nosi nazwę "pomoc koleżeńska"
Co to jest pomoc koleżeńska? Ano usługa odpłatna lub darmowa udzielana przez kolege innemu koledze.
A co to jest pomoc komercyjna? Ano usługa odpłatna udzielana przez jednego człowieka drugiemu człowiekowi.
Problem polega na tym że te dwie sprawy są w zasadzie co do brzmienia identyczne,pomoc komercyjna jest zabroniona a koleżeńska nie ale ze względu że ja nie wiem jak w postach odróżnić jedną od drugiej? Proponuje obie formy udzielać poprzez PW,mail czy inne formy kontaktu(koledzy zazwyczaj mają do siebie telefony) a na forum poza wyznaczonymi działami wstrzymywać się od takiego pisania.
To jest moja propozycja,jednak ze względu na zgłaszany problem chcę usłyszeć od was inne propozycje rozwiązania tej sprawy i jesli ktoś wpadnie na cos sensownego oczywiście z checią to zastosujemy.
Nie tak dawno zmodyfikowalismy pkt 9 regulaminu forum,pozwole sobie go tu dla przypomnienia zacytować:
Była już o tym informacja jak i dyskusja i ogólnie zmiana dotycząca umieszczania w postach ofert reklamowo usługowych została przyjęta pozytywnie ze względu na wiekszy porządek i wyeliminowanie targowicy do której czesto dochodziło w tematach.9. Unikaj zbaczania z głównego tematu wątku, ze szczególnym uwzględnieniem osobistej wymiany zdań (Offtopic). Częste, bezmyślne, nic nie wnoszące do tematu odpowiedzi są zabronione i mogą skutkować ostrzeżeniem. Zabrania się także umieszczania w tematach postów będących ofertą handlową lub usługową poza działami do tego przeznaczonymi (Reklama Firm,Ogłoszenia)
a.) Dział "Reklama Firm" jest działem płatnym i umieszczenie tam tematu(oferty)musi być wcześniej skonsultowane z Administratorem forum-Doc.
Są osoby co wykupuja reklame na forum,prowadzą działalność związaną też z motoryzacją.
I krzywdzące dla tych osób było to że kazdy pisał sobie co chciał,oferował się powszechnie nie mając żadnej reklamy na forum.
Reklamy są i będą komercyjne bo pomagają nam sie utrzymywać,jest to dośc oczywiste,że prowadzenie i utrzymywanie takiego forum musi swoje kosztować.
Od niedawna powstał jednak nowy problem zgłaszany do nas a nosi nazwę "pomoc koleżeńska"
Co to jest pomoc koleżeńska? Ano usługa odpłatna lub darmowa udzielana przez kolege innemu koledze.
A co to jest pomoc komercyjna? Ano usługa odpłatna udzielana przez jednego człowieka drugiemu człowiekowi.
Problem polega na tym że te dwie sprawy są w zasadzie co do brzmienia identyczne,pomoc komercyjna jest zabroniona a koleżeńska nie ale ze względu że ja nie wiem jak w postach odróżnić jedną od drugiej? Proponuje obie formy udzielać poprzez PW,mail czy inne formy kontaktu(koledzy zazwyczaj mają do siebie telefony) a na forum poza wyznaczonymi działami wstrzymywać się od takiego pisania.
To jest moja propozycja,jednak ze względu na zgłaszany problem chcę usłyszeć od was inne propozycje rozwiązania tej sprawy i jesli ktoś wpadnie na cos sensownego oczywiście z checią to zastosujemy.
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Generalnie widze to tak, zupełnie inaczej ma sie sprawa jeśli ktos jest tu nowy, rejestruje sie tu tylko w celu pozyskania klienta, a co innego jesli jest tu sporo czasu, wniósł dużo i oferuje swoja pomoc - czy to odpłatnie czy nie jest mi jedno, dopoki nie pada w poscie wprost, że ktoś ma za to placic. Umawiac na kwoty mozna sie na PW, ale samych insynuacji bym sie nie doszukiwal.
Black Cars Matters
Reklama jest reklamą i za nią się płaci. Jest to forma finansowania forum jak było napisane i w postach nie powinny padać konkretne cenniki usług bo są to w sumie reklamy. Jak kolega powyżej nie mam nic do pomocy odpłatnej czy nie odpłatnej, ale na tym jak już ktoś chce zarobić niech szuka chętnych klientów indywidualnie sam, poprzez napisanie do osoby z problemem PW, a nie ogłaszając to na forum aby do niego pisali(bo to już jest płatną reklamą).
reasumując dopuki to oferent kontaktuje się z osobą poszukującą pomocy jest OK, ale kiedy taki ktoś pisze w wontkach swoją ofertę dostępną dla wszystkich to już nie jest OK bo za reklamę powinien zapłacić jeśli chce takową mieć na forum.
reasumując dopuki to oferent kontaktuje się z osobą poszukującą pomocy jest OK, ale kiedy taki ktoś pisze w wontkach swoją ofertę dostępną dla wszystkich to już nie jest OK bo za reklamę powinien zapłacić jeśli chce takową mieć na forum.
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG
dice111, Nie wytłumaczysz nowym czy nawet takim co są długo a nie udzielaja sie zbytnio że to nie to samo. Jesli np Ty cos zaoferujesz bo jestes tu od dawna i nic z tym nie zrobimy to mysimy tak samo postąpić z tym kims innym mniej znanym.
I będzie bajzel.
To musi być albo jakims nieznanym mi jeszcze sposobem rozgraniczone na sztywno albo wcale(tylko priv)
I będzie bajzel.
To musi być albo jakims nieznanym mi jeszcze sposobem rozgraniczone na sztywno albo wcale(tylko priv)
sebek1195, No własnie na PW pisaliście i nie było stresu. Jak by CI Erni zaproponował w temacie na forum to by nie było nic złego ale zaraz wpadnie Genek i tez ci z dobrego serca zaproponuje i co z nim zrobić? A genek np jest mechanikiem i ma w garazu warsztat...
Ja też z zakerem się kontaktuje do dziś i mu tam troche pomagam ale mamy swoje telefony i wsio. Pierwszy raz sam chyba na PW do mnie uderzył.
Ja też z zakerem się kontaktuje do dziś i mu tam troche pomagam ale mamy swoje telefony i wsio. Pierwszy raz sam chyba na PW do mnie uderzył.