części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 FL ALL ] Immobilizer...

doncamillo
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 FL ALL ] Immobilizer...

Post autor: doncamillo » 01 lis 2014, 16:30

Witam przeszukiwałem forum i zwątpiłem bo nie uzyskałem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi, otóż 2 dni temu wyjezdzajac z placu ujechałem ze 100 metrów i samochód zgasł zaczeły migać awaryjne światła i nad schowkiem słychać było takie pikanie. Poczekałem chwiłe awaryjne się wyłączyły więc odpaliłem i ruszyłem dalej problem znowu się powtórzył. Więc wymieniłem baterie bo myślałem że to one są od tego immo. Przy okazji wymieniłem baterie alarmu odziwo wróciłem do domu. Ale gdy dziś chciałem ospalić samochód zaczeły migać wszystkie kontrolki odpaliłem i zgasl potem drugi raz i to samo, z tego co wyczytałem na forum to w kluczyku jest transponder i przy stacyjce jest immoblizer. Odłączyłem akumulator na pół godziny ponieważ nonstop migają swiatła awaryjne, ale to nic nie dało jak włączyłem zapłon to wszystkie kontrolki zaswieciły się i biegi podświetliły się na czerwono zaczął wydawać taki dziwny dzwiek za kazdym razem jak probuje go uruchomic to samo jest. Jestem bezradny prosze o pomoc. Dzięki.

Awatar użytkownika
karol208
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: karol208 » 01 lis 2014, 16:49

Szukał bym problemu z odcięciem zapłonu w alarmie. Masz ori czy dokładany?

doncamillo
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: doncamillo » 01 lis 2014, 16:51

alarm mam ampio an3 najwidoczniej dokladany.

ernesto

Post autor: ernesto » 01 lis 2014, 18:37

A mruga Ci kontrolka immo ?
Gdzie parkujesz auto, w garażu czy gdzieś na podwórku ?
Miałeś już kiedyś taki problem czy to się stało nagle ?
Podepnij kompa i sprawdź w immo czy są jakieś błędy.

doncamillo
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: doncamillo » 02 lis 2014, 11:00

Auto parkuje w garażu. Immo nie murga. Na szczęście udało mi się zrobić samochód immo nie wywalało błędów winny był alarm przeczyściłem cały pilot wymieniłem drugi raz baterie podłączyłem akumulator i samochód przestał mrugać awaryjnymi. Także smialo mozna powiedzieć że to alarm był tego przyczyna. Teraz pali za kazdym razem. Temat zamykam. Dziekuje:)

ernesto

Post autor: ernesto » 02 lis 2014, 11:15

doncamillo pisze: Teraz pali za każdym razem.
Tak podejrzewałem że skoro nie mruga kontrolka fabryczna od immo to będzie wina dokładanego alarmu. Szczerze to na Twoim miejscu bym go odłączył całkiem i miał problem z głowy. Dobrze że ogarnąłeś temat.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl