części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 97 4.2PB ] Na Drive samochód zjeżdża z górki

Awatar użytkownika
puzzel1
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: puzzel1 » 07 paź 2014, 12:51

ogólnie to na benzynie nie jezdzilem duzo, na gazie zrobilem jakieś 200 km i praca skrzyni zdecydowanie sie poprawiła, po sterownik zapamietal nowe ustawienia. Zreszta macie tu slowa Ernesta:
ernesto pisze:
wygląda to następująco: Wiązka -> ECU -> komp LPG -> silnik, wtryski
Auto przez jakiś czas chodząc na benzynie złapie swoje prawidłowe ustawienia, przez ten czas komp LPG czyta sobie mapę i się jej uczy, kopiuje ją.
Jeśli tego nie zrobi i od razu przeskoczy na LPG może nałapać błędów co może pogorszyć kulturę pracy jednostki napędowej. Dlatego zawsze po każdym dłuższym odłączeniu aku lepiej by auto jakiś czas pochodziło na benzynie.

Hesher

Post autor: Hesher » 07 paź 2014, 22:06

a tak na marginesie panowie jaka skrzynie w manualu do naszych a8 d2, mozna zalozyc i gdzie kupic, ja mam silnik po lifcie

Gość

Post autor: Gość » 08 paź 2014, 06:23

Masz wybór-od S8 lub od diesla jesli chcesz mieć ekonomiczniej. Ale do skrzyni jest tez cała reszta półosie,wał itd.

Awatar użytkownika
rollo_tomasi
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: rollo_tomasi » 28 lis 2014, 02:10

AMSTAFF pisze:aż nie chce się wierzyć... że ewidentne objawy padającej skrzyni i sprzęgła były spowodowane akumulatorem... nowy aku założyłeś, pojeździłeś na bene (ile km?) i przeszło?
w czepku rodzony kolega jest ;)
tylko się cieszyć! :D
Czyli, Panowie, zamiast na remont do MidParts'a biegiem do Tesco po nową Vartę za 300 zeta.
Oszczędność 6500!

Czy Ci, którzy naprawiali ASB w zakładach napraw skrzyń sprawdzali czy przypadkiem nie dostali wraz z rachunkiem na siedem klocków nowego aku zamiast konwertera?;-)
Tomek

Gość

Post autor: Gość » 28 lis 2014, 06:18

Ja miałem dobre AKU,brak dwóch biegów nie może powodować słabe aku ale wiem że może strasznie mieszać np lipne paliwo co generuje błedy lub słaby aku który zakłóca tym samym poprawną pracę układu. Do tego jeszcze musi być sprawny altek :) Mój po regeneracji pluje 14,38

AMSTAFF

Post autor: AMSTAFF » 28 lis 2014, 11:09

rollo_tomasi pisze:Czyli, Panowie, zamiast na remont do MidParts'a biegiem do Tesco po nową Vartę za 300 zeta.
Oszczędność 6500!

Czy Ci, którzy naprawiali ASB w zakładach napraw skrzyń sprawdzali czy przypadkiem nie dostali wraz z rachunkiem na siedem klocków nowego aku zamiast konwertera?;-)
<tjaa> żartowniś się znalazł <hehe>
można też nie wydawać ani złotówki i mieć nowy aku... serwisując auto w "porządnym warsztacie" :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl