witam
chce wymienic zarniki. w sklepie powiedzieli ze sa dwa rodzaje a nie chce dwa razy podchodzic do rozbierania lamp. moze ktos sie orientuje?? s8 d2 98r.
i jak sie zabrac do ich wymieny, tzn najpierw trzeba wyjac lampe?? bo z tylu nie ma praktycznie miejsca na odkrecanie tylnej pokrywy. bede wdzieczny za pomoc.
pozdrawiam
[D2 preFL ALL ] jakie żarniki xenon?
[D2 preFL ALL ] jakie żarniki xenon?
Ostatnio zmieniony 28 mar 2013, 19:37 przez cezar, łącznie zmieniany 1 raz.
Hej!
Są żarówki D2S i D2R... Ja u siebie mam D2S i raczej ty też masz takie żarówki z tego co ja się orientuję
Co do wymiany
Ja robię to następująco
1# Odkręcamy listewki pod reflektorami
2# odkręcam zderzak (jest przykręcony na dwie śruby które znajdziesz jak ściągniesz lewa i prawą kratkę w zderzaku)
3# jak już mamy ściągnięty zderzak to reflektor jest przykręcony od dołu dwiema śrubami, odkręcamy je
4# odkręcamy śruby górne i mamy reflektor w łapach
5# resztę sam powinieneś skumać
To jest najwygodniejszy sposób na wymianę żarówki Można też bez odkręcania zderzaka ale ja tak się bawiłem godzinę potem na przykręcenie śrubek hehe
Są żarówki D2S i D2R... Ja u siebie mam D2S i raczej ty też masz takie żarówki z tego co ja się orientuję
Co do wymiany
Ja robię to następująco
1# Odkręcamy listewki pod reflektorami
2# odkręcam zderzak (jest przykręcony na dwie śruby które znajdziesz jak ściągniesz lewa i prawą kratkę w zderzaku)
3# jak już mamy ściągnięty zderzak to reflektor jest przykręcony od dołu dwiema śrubami, odkręcamy je
4# odkręcamy śruby górne i mamy reflektor w łapach
5# resztę sam powinieneś skumać
To jest najwygodniejszy sposób na wymianę żarówki Można też bez odkręcania zderzaka ale ja tak się bawiłem godzinę potem na przykręcenie śrubek hehe
"Musisz zaakceptować ewentualność, że Bóg nie lubi Cię, nigdy Cię nie chciał, i prawdopodobnie Cię nienawidzi."
Też ciekawy sposób Ale ja mam złe wspomnienia z obudową filtra powietrza i nie chcę do tego wracać hehetoom_ek pisze:do soczewek d2s , tam gdzie nie ma soczewek d2r (w d2 takie nie występują), wymiana 2 żarników około 20min. ale ja nie wyciągam reflektorów, demontuje obudowę filtra powietrza górną i dolną i jest to wszystko, z lewej strony wszystko zostaje.pozdrawiam.
"Musisz zaakceptować ewentualność, że Bóg nie lubi Cię, nigdy Cię nie chciał, i prawdopodobnie Cię nienawidzi."
dziwny bardzo sposob....grim pisze:To jest najwygodniejszy sposób na wymianę żarówk
Dlaczego do zdjecia relfektorów sciagasz zderzak?
Ja ostatnio demontowałem lampy i sciaganie zderzaka jest nie potrzebne.
to też ciekawe. Demontowałem zderzak. Jest po 3 śruby na jedna stronę rozmiaru 13.grim pisze:odkręcam zderzak (jest przykręcony na dwie śruby które znajdziesz jak ściągniesz lewa i prawą kratkę w zderzaku)
Czyli łącznie 6 śrub do tego osłona od dołu do demontażu i wtyczka od klimy.
Pozdrawiam.
- pioter
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1998
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Piotr
Po lifcie były też bez soczewek http://www.a8team.pl/topics16/149.htm
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Przed liftem lampy soczewkowe, halogen na soczewce w reflektorze, po lifcie Xenon z soczewką, halogen w dole zderzaka, lub Xenon Plus, bez soczewki, halogen w dole zderzakacezar pisze:czyli jest d2s:)toom_ek pisze:do soczewek d2s , tam gdzie nie ma soczewek d2r
to 8 maja tez lampy bez soczewek?
http://www.a8team.pl/topics17/650.htm#4828
Black Cars Matters